„Azilele Groazei” | Marcel Ciolacu, virulent: „Nu am niciun fel de milă pentru acești ticăloși”. Deciziile premierului PSD

Marcel Ciolacu a oferit prima reacție pe fondul scandalului macabru „Azilele Groazei". Premierul a declarat că e nevoie de o „reorganizare a sistemului", care „este corupt".
Irina Dumitrescu
09 iul. 2023, 15:09
„Azilele Groazei
„Azilele Groazei" | Marcel Ciolacu, virulent: „Nu am niciun fel de milă pentru acești ticăloși". Deciziile premierului PSD

Marcel Ciolacu a oferit prima reacție, în urma ședinței de la guvern, la care au luat parte miniștrii de la Justiție, Muncă, Familie și Finanțe.

Premierul PSD a dat ordin pentru realizarea de controale în toate instituțiile în care se află persoane vulnerabile. De asemenea, el a inițiat discuții cu reprezentanții cultelor.

„Nu am niciun fel de milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Avem de-a face cu probleme de sistem. Un sistem corupt”, a comentat Marcel Ciolacu, printre altele.

„(…) Ne-a arătat o dezumanizare a unor persoane, pe care nu-i pot numi oameni”, a mai precizat Ciolacu. „Cine nu-și face treaba, să plece acasă! Nu mai vreau fugă de răspundere!”, a mai declarat premierul.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu, premierul României, în contextul scandalului „Azilele Groazei”

  • Săptămâna viitoare aceste persoane vor fi transferate în centre de specialitate pentru primi îngijirile de care au nevoie. Vreau să le mulțumesc oamenilor de suflet care au avut grija de acești oameni bătrâni după tratamentul la care au fost supuși.
  • Nu am nici o milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Iar faptul că așa ceva a fost posibil ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, de sistem, un sistem corupt.
  • La fel ca dvs, am văzut infractori, sunt peste tot în lume. Dar asemenea ticăloși, asemene cruzime, oameni dezumanizați total, nimeni nu era pregătit pentru așa ceva.
  • Funcționari publici complici s-au vândut acestor ticăloși.
  • Avem trei priorități: toate centrele pentru copii, persoane vârstince sau cu dizabilități, trebuie analizate. Termenul va fi foarte scurt, o săptămână, sub coordonarea prefecților.
  • Solicit tolernță zero față de cei care au jefuti aceste persoane fără apărare, le-au furat și bunurile, și casele și pensiile.
  • Complexitatea infracțiunilor depășește imaginația noastră. Am stabilit cu ministrul justiției ca soluționarea acestor cauze să fie o prioritate.
  • Fac apel la BOR și la ONG-uri, faptele petrecute în aceste aziluri ale groazei ne-au arătat o dezumanizare totală a unor persoane, pe care nu-i pot numi oameni.
  • Ministerul Muncii va sta de vorbă cu cultele, ong-uri, pentru acorduri pentru implicarea în această activitate. Sistemul trebuie schimbat. Este nepermis să avem o mulțime de instituții de control care își pasează responsabilitate. Trebuie regândit tot sistemul de autorizare și control.
  • Vreau să clarificăm acest sistem din punct de vedere legislativ, să nu mai existe portițe pentru nimeni. Cine nu-și face treaba să răspundă. Nu mai vreau fugă de responsabilitate, vreau un sistem coerent cu reguli clare. Vorbim de cele mai vulnerabile persoane: copii, bătrâni și persoane cu dizabilități.
  • În următoarea sesiune se vor face toate modificările legislative în acest sens.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. E adorată de români, iar bugetul e unul prietenos
Capital.ro
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Anunțul zilei! Ai 6 luni la dispoziție să soliciți mai mulți bani de la Guvern
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
WhatsApp, în mare pericol. Datele personale pot fi furate
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză completă iunie 2024
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți proprietarii de terenuri. Legea se aplică peste tot în România
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfinții Împărați Constantin și Elena: Pomană pentru cei adormiți și ajutor pentru cei în nevoie
MediaFlux
VINE URGIA în România! Vremea rea lovește din PLIN!
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'