EXCLUSIV | George Simion aruncă bomba despre certificatul verde COVID-19. „La revedere cu neconstituţionalul certificat. La domnul Iohannis a ajuns mai târziu pentru că era la golf”

George Simion, copreşedintele AUR, a dezbătut, joi seara, în studioul România TV, unul dintre cele mai controversate aflate în dezbatere în România - introducerea certificatului verde COVID-19.

23 dec. 2021, 20:12
EXCLUSIV | George Simion aruncă bomba despre certificatul verde COVID-19. „La revedere cu neconstituţionalul certificat. La domnul Iohannis a ajuns mai târziu pentru că era la golf”

George Simion a făcut noi dezvăluiri privind proiectul controversat al certificatului verde COVID-19.

„Au ieşit românii în stradă. S-au speriat un pic parlamentarii şi gata! La revedere cu neconstituţionalul certificat de muncă. Doar că la domnul Iohannis a ajuns mai târziu pentru că dumnealui era la golf. Unde era?

A fost o criză marţi. Toţi protestatarii. 15.000 de oameni în stradă, spunem noi. Altfel dacă nu erau foarte mulţi în stradă nu mai reuşeau să intre în curtea Parlamentului.

L-aţi văzut pe preşedintele Iohannis în ziua aceea? S-a dus la 8 dimineaţa să depună coroane ca să nu dea ochi în ochi cu românii sau cu protestatarii şi după aceea s-a dus la golf”, a declarat liderul AUR, în direct la România TV.

„Am avut o mare victorie! Acest certificat de muncă nu mai este implementat, cu voie de la Iohannis, de la Ciolacu”, a mai precizat el.

George Simion, despre introducerea certificatului verde COVID

Întrebat de ce liderii coaliţiei şi-au schimbat punctul de vedere legat de certificatul verde, George Simion a răspuns:  „Da, o să-i coste. AUR o să facă 50%”, a afirmat el.

„Trebuie să ne luptăm să nu se implementeze certificatul verde, legea porcului. S-a dat legea cu compensarea facturilor la energie. Nu este aplicabilă.

Te lupţi cu tot felul de aberaţii că nu intre în vigoare. Am vorbit cu ministrul Agriculturii şi ne-a dat asigurări că nu o să se introducă această lege propusă de domnul Oros, că nu o să se limiteze la cinci porci pe gospodărie şi că nu o să se se elimine scroafele, practic, capacitatea de reproducţie. Români, creşteţi câţi porci vreţi voi în gospodărie, pentru că noi românii au crescut sute de ani şi am trecut peste ierni crescând porci la ţară, hrănindu-i cu resturi animale.

Nu nevoie să ne filmăm demonstrativ cum mâncăm urechi de porc, cum a făcut domnul Barna, I-au sărit veganii în cap! „, a mai precizat Simion.

George Simion explică cum au intrat protestatarii în curtea Parlamentului

„Poate nici jandarmii nu voiau să fie vaccinaţi cu forţa! Jandarmii au deschis porţile, oamenii au intrat. Ce vreţi să-i amendaţi? Îi anunţ pe toţi care au nevoie de asistenţă juridică să vină la sediul partidului AUR, să ne contacteze şi vom oferi consultanţă juridică pro bono. Aceşti oameni nu au nicio vină”, a afirmat copreşedintele AUR.

„Cică au dat amenzi totale în valoare de 50.000 de euro de supărare, să-i facă pe plac domnului Bode (ministrul de Interne)”, a adăugat el.

George Simion, avertisement despre prăbuşirea economiei. „E numai începutul unei mai crize economice care va fi cu mult mai dureroasă decât criza sanitară”

„Închiderea Azo Mureş, închiderea Alro Slatina o să strânească reacţii pe verticală. Sunt foarte multe companii mai mici româneşti care lucrau cu aceste firme şi care se vor închide. Estimările specialiştilor noştri arată că undeva la 50% dintre companii nu vor mai apuca luna martie. Îşi vor închide porţile pentru că nu au materii prime, s-a scumpit transportul din China de 10-15 ori. O să ajungem într-o situaţie economică foarte dificilă, aşa că ceea ce vedem acum e numai începutul unei mai crize economice care va fi cu mult mai dureroasă decât criza sanitară”, a mai spus George Simion.

Citeşte şi: George Simion, la 32 de ani de la Revoluţie: „Nu pentru a fi arestaţi la domiciliu 115.000 de fraţi”. Şoşoacă, atac dur la Cîţu: „Eşti un drogat” VIDEO

Coaliţia de guvernare a discutat, joi, la Guvern despre proiectul de lege prin care ar urma să fie introdus certificatul verde COVID, însă PSD şi PNL nu au reuşit să ajungă la o înţelegere. În aceste condiţii, şansele ca acest certificat să fie introdus până la finalul anului sunt foarte mici.

Citeşte şi: Certificatul verde COVID ar putea să nu fie introdus până la finalul anului. E scandal în coaliţie