EXCLUSIV George Simion, despre companiile cu acţionariat străin: „Cred că ştim şi noi să ne tăiem lemnele şi să ne scoatem petrolul”

Preşedintele AUR, George Simion, a avut o intervenţie telefonică în emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, de la România TV, în care a comentat intervenţia ISU în cazul cetăţenilor ucraineni pierduţi în Munţii Maramureşului.

27 dec. 2022, 22:36
EXCLUSIV George Simion, despre companiile cu acţionariat străin: „Cred că ştim şi noi să ne tăiem lemnele şi să ne scoatem petrolul”

George Simion susţine că intervenţia din Munţii Maramureşului a fost încă una din şirul de operaţiuni nereuşite ale Isu şi se declară siderat de faptul că, în ciuda tuturor aceste rateuri, Raed Arafat conduce în continuare instituţia.

„Probabil cum domnul Bode merge de multe ori in vacante, si-a delegat atributiile. Oricum domnul Arafat a fost mereu comandantul suprem al Romaniei, ar trebui sa-i dam o functie mai mult decat onorifica, sa fie Zeul nostru.

Acuma mai conteaza, Executiv, Legislativ? Acest personaj care nu a fost ales de nimeni ne conduce vietile si conduce operatiuni de salvare care uita sa salveze oameni.

Pot sa spun cu certitudine ca doar cu AUR la guvernare Raed Arafat nu va face parte din Guvern, vom conditiona.”, a spus George Simion, în direct la România TV.

Simion a comentat şi subiectul companiilor străine care activează în România, în contextul votului negativ dat de Austria aderării României la Schengen.

Citeşte şi: Cătălin Drulă atacă din nou autorităţile după accidentul mortal de la Pasajul Unirii: „Prefectul Toni Greblă şi alte oficialităţi au minţit”

„Eu ma refeream intr-o postare la fabrici de lemn care polueaza judete intregi, adusi de domnul Sch. Trimitem organele de control, care parca nu functioneaza. Calaresc firmele romanesti, dar cand e vorba de firme straine, au protectia ambasadelor. Au facut cei de la ANPC ceva, timid.

Vrem sa vedem autoritatea statului roman asupra unor firme straine care incalca legea si nu sunt controlate. Cred ca e momentul sa fie si ele luate la rost.

Poate sa le sisteze activitatea, daca se constata ceva grav. Cred ca stim si noi sa ne taiem singuri lemnele, sa ne scoatem petrolul. Cred ca putem crea locuri de munca prin resursele Romaniei. Petrom a promis ca va investi in petrochimie, domeniu care e inxistent. Deci nu au respectat contractul de privatizare. E bine sa le nationalizam, dar dupa ce facem un audit, altfel nu facem decat sa mai dam din banii nostri Austriei, daca le rascumparam.

Va dau exemplu de amenda data de ANPC companiei Blue Air, cu actionariat romanesc: 2 milioane de euro, scurt. Am intrebat daca poate sa aplice aceeasi amenda si Wizz Air, pentru aceleasi incalcari. A spus ca nu poate, ca Wizz nu are actionariat roman, deci nici o amenda nu le poate da.”, a mai declarat George Simion.

Întrebat de Victor Ciutacu când va intra AUR la guvernare, George Simion a declarat că totul depinde de dorinţa românilor.

„Cand sunt alegeri si cand ne vor aege romanii, cel mai tarziu peste doi ani, la alegerile la termen, daca nu vor fi alegeri anticipate. Pana atunci, nu tine de mine.”, a încheiat George Simion.

Citeşte şi: Mesaj VIRAL la final de 2022. Las Fierbinți face praf clasa politică din România: „E o minune că țara asta mai există pe hartă!” (VIDEO)