Mesaj VIRAL la final de 2022. Las Fierbinți face praf clasa politică din România: „E o minune că țara asta mai există pe hartă!” (VIDEO)

Producătorii „Las Fierbinți" au transmis un mesaj social și politic puternic. Un personaj celebru din serial a trecut în revistă declinul societății românești, la 33 de ani de la execuția soților Ceaușescu și montarea noilor „ciocoi".

26 dec. 2022, 15:01
Mesaj VIRAL la final de 2022. Las Fierbinți face praf clasa politică din România: „E o minune că țara asta mai există pe hartă!” (VIDEO)

Producătorii serialului „Las Fierbinți”, de pe PRO TV, au realizat o scenă ce surprinde perfect blazarea din societatea românească, la 33 de ani de la execuția soților Ceaușescu.

Astfel, momentul realizat la final de 2022, în cadrul ultimului episod, îl prezintă pe Primarul Vasile, interpretat de Gheorghe Ifrim, care trece în revistă eșecurile din România ultimelor decenii. Edilul local a realizat o descriere succintă a sistemului corupt și pervers, cu care în opinia sa, se identifică marea majoritate a politicienilor care s-au perindat la putere. Astfel, și primarul Vasile a fost „contaminat” cu „virusul minciunii, lașității și al hoției”, însă a promis ca din 2023 să se schimbe total.

 

Promisiunile lui Klaus Iohannis, desființate în Las Fierbinți

 

Potrivit Primarului Vasile, simplul fapt că România „încă mai există pe hartă” este o minune, la cât de multe lovituri a primit din partea conducătorilor. De asemenea, personajul a făcut referire indirect și la proiectul președintelui Klaus Iohannis, „România Educată”, considerat o mare diversiune.

Iată mesajul integral:

„Voi creţi că e uşor să fii primar? Vă spun eu: nu e! Când am intrat în politică, am vrut să fac bine. Nu mie! Celor care m-au votat. Şi nu doar lor. Tuturor. Adică vouă. Numai că şi în politică, socoteala de acasă nu se potriveşte cu aia din târg. M-am lovit de oameni vechi, mai mari în funcţie ca mine, care nu m-au lăsat să fac bine pentru voi dacă nu făceam mai întâi bine pentru ei. Şi azi aşa. mâine aşa.

Vasile care a candidat la început n-a mai existat. Şi a ajuns… Vasile de azi: rău, laş, mincinos. Da, m-am pierdut pe mine. Nu trebuia să se întâmple asta. Cineva a avenit azi şi m-a întrebat dacă în Fierbinţi există vreun balaur. I-am zis că nu. Iar am minţit. Există. Şi nu în Fierbinţi. În toată ţara. Un balaur care ne mănâncă zilele: Sărăcia!

Când era bine în Europa, la noi era rău. Acum e rău în Europa şi la noi e şi mai rău. Şi balaurul ăsta a crescut. Cu el trebuie să ne luptăm, să-l dovedim, să-l punem jos, în frunte cu noi din clasa politică. Aşa trebuie să facem.

Dar până la urmă cine ştie ce o să se mai întâmple, cine ştie cum o să fie. Ştiţi vorba aia: Ştiu că mă însor la toamnă, dar la noapte eu cine o să mă culc? Cu cine?! Că m-am săturat de gargară. Şi de a lor şi de a mea. Zic că fac şi nu fac nimic. România educată… Gargară! Fără bani ce să faci? Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară! Şi tot azi, aceeaşi persoană avea în cap să facă o minune, o minune în ziua de Crăciun. O minune? La noi în ţară? O minune în România? Păi, fraţilor, România e o minune.

E o minune că încă mai există pe hartă. Numai printr-o minune mai merg trenurile pe şinele astea vechi şi neschimbate de 50 de ani. Numai printr-o minune nu avem zece Colectiv. Numai printr-o minune nu avem 10 Maternitatea Giuleşti.

România merge printr-o minune. Nu merge după un plan, după un manual. Pentru că nu există niciun sistem, nicio regulă. Totul se face după ureche. Regulie azi sunt aşa, mâine sunt altfel. După cum bate vântul şi după cât e de mare foamea de bani acolo sus. Şi avem şi noroc că orice minune ine doar trei zile. La noi merge aşa de zeci de ani. Mă, merge aşa de zeci de ani, tu-i Raiul mă-sii de politic.

Aş vrea să închei. E Crăciun şi dacă nu credeţi în minuni, vă arăt eu una acum:Acum vorbesc ca om, dar mai ales ca om politic. În noaptea sfântă de Crăciun, Îmi cer iertare. Vă rog să mă iertaţi că nu am putut să fac nimic, dar vă promit că de la anul o să fac de zece ori pe-atât. E bine să credeţi în minuni, dar e mai important să credeţi în voi. E cel mai important”, a transmis Primarul Vasile.