EXCLUSIV| George Simion, despre interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei. ”Pentru ce? Pentru lupta mea pentru reîntregirea națională”

Președintele AUR, George Simion, a dezvăluit, duminică seară, în exclusivitate, la România TV, motivul pentru care are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei.

11 feb. 2024, 22:29
EXCLUSIV| George Simion, despre interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei. ”Pentru ce? Pentru lupta mea pentru reîntregirea națională”
George Simion, despre interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei

George Simion, despre interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei. Liderul AUR a subliniat că interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei a primit-o în anul 2021, după ce a participat la comemorarea românilor masacrați de sovietici la Lunca și Fântâna Albă.

Citește și EXCLUSIV| Cine îl finanțează pe George Simion și AUR! Care este legătura cu Moscova

George Simion, despre interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei

George Simion a afirmat că a aflat de această interdicție abia în momentul în care a vrut să participe la sărbătoarea Unirii Bucovinei cu țara de la Cernăuți.

Președintele AUR i-a spus jurnalistului Victor Ciutacu că abia în momentul în care a ajuns în vama Siret, i-a fost comunicat faptul că nu are voie să pună piciorul în Ucraina timp de patru ani.

”Am acea interdicție din 2021. După Al Doilea Război Mondial s-au comis două masacre mari similare cu masacrul de la Smolensk asupra polonezilor, masacrul de la Herța și din Bucovina de Nord , de la Lunca și de la Fântâna Albă. Am fost acolo și i-am comemorat împreună cu locuitorii localității Mahala pe cei care au murit acolo și am vorbit, de fapt, despre acest adevăr istoric și am subliniat că autoritățile de la Kiev nu ar mai trebui să gireze crimele comise de sovietici și să recunoască vina pe care inclusiv ucraineni o au și implicarea lor în uciderea civililor români.

Pe 28 noiembrie 202, m-am dus la graniță, la Siret, unde câteva luni mai târziu veneau refugiați din Ucraina și unde în continuare este blocată acea vamă de camioane cu cereale care vin din Ucraina și am dat pașaportul, mă duceam la sărbătoarea Unirii Bucovinei cu țara. Am vrut să trec granița și mi-au spus că sunt probleme, chiar dacă aveam pașaport diplomatic și mi-au aplicat interdicție în pașaport. Nu am fost anunțat în prealabil așa că am acționat în instanță. Pentru ce? Pentru lupta mea pentru reîntregirea națională, de asta sunt interzis și acum în Ucraina”, a declarat George Simion, în exclusivitate, la România TV.

Întrebat dacă interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei are legătură cu întâlnirile cu reprezentanții KGB, George Simion a răspuns: ” Nu m-am văzut cu niciun rezident KGB. Nu m-am întâlnit și nici nu am vorbit cu cineva din KGB care vorbea o altă limbă decât română. E greu de crezut că am avut astfel de întâlniri”

Citește și PSD şi AUR ajung în faţa instanţei. Plângere penală pe numele parlamentarilor recalcitranţi din partidul lui George Simion. Liderul AUR scoate simpatizanţii în stradă