EXCLUSIV| George Simion, despre scandalul cu îmbrânceli din Parlament: ”Este legea Junglei. Mai aveam un pic și ajungeam la bătaie”

Liderul AUR, George Simion, a vorbit marți, în exclusivitate, la România TV despre scandalul din Parlamentul României. George Simion şi deputatul AUR Dan Tănasă au sărit să bată un reprezentant al Guvernului. E vorba despre Gheorghe-Florin Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, care era invitat în Camera Deputatilor. George Simion şi-a motivat gestul prin faptul că era nervos pentru votul dat de deputaţi prin care, spune el, s-a decis închiderea termocentralelor din România.

08 nov. 2022, 22:51
EXCLUSIV| George Simion, despre scandalul cu îmbrânceli din Parlament: ”Este legea Junglei. Mai aveam un pic și ajungeam la bătaie”

Liderul AUR, George Simion, a explicat marți seară, în cadrul emisiunii ”Punctul Culminant”, prezentată de Victor Ciutacu, ce s-a întâmplat în Parlamentul României și ce l-a determinat să sară la bătaie la un reprezentant al Guvernului.

Citește și George Simion, circ în Parlament: „Băi ministrule, băi slugă!” A sărit să bată un reprezentant al Guvernului, invitat în Parlament

”Nu am mai fost așa de furios de mult timp. În parlament este legea junglei și președintele de ședință a comis un abuz, îmi tăiase microfonul. Eu spuneam despre centrele comunitare și mă apăram la afirmația domnului Simonis, care susținea sus și tare că se vor închide termocentralele nu în 2025, ci în 2032, deși textul legii spunea clar că marea majoritate dintre termocentrale, mine și cariere se închid în decembrie 2025”

Scandalul care a avut loc marți, în plenul Camerei Deputaților, a izbucnit din cauza unei legi care prevede înființarea unor centre comunitare pentru românii din diaspora.

”Este legea junglei acolo, dacă te lași călcat în picioare. Mai aveam un pcic și ajungeam la bătaie. Unde am ajuns…am luat până la urmă cuvântul cum era normal. Nu trebuiau să îmi taie microfonul. Și ce am zis referitor și la centrele comunitare este că e minunat că se crează astfel de centre”, a spus liderul AUR.

Întrebat dacă nu îi este frică că ieșirile nervoase o să îi aducă o nouă plângere penală după cea formulată de ministrul Energiei, Virgil Popescu, George Simion a răspuns: ”Ce i-am făcut lui Virgil? I-am zis hoț? În ultima lună, până când mi-a venit ordonanța de la parchet am zis să fiu mai liniștit să văd dacă putem să mergem pe principiul vorba dulce mult aduce.

Și am văzut că defapt ne râde toată lumea în față, ei își văd de afaceri așa cum au făcut 32 de ani și nu reușim măcar să tragem niște semnale de alarmă. Acum a fost afectată suveranitatea economică a țării prin această măsură, acum două săptămâni a fost afectată suveranitatea sub aspect juridic. A fost călcată în picioare CCR, Constituția României.

Vom avea mâine, la CCR o primă înfățișare să vedem cât de constituționale sunt acele legi ale justiției, dar pas cu pas cum îi place președintelui. Pierdem suveranitatea națională, pierdem independența națională și e normal să mă bat”, a mai spus George Simion.

Citește și George Simion, după scandalul cu îmbrânceli cu reprezentantul Guvernului: Votul privind închiderea termocentralelor este trădare naţională