George Simion, circ în Parlament: „Băi ministrule, băi slugă!” A sărit să bată un reprezentant al Guvernului, invitat în Parlament

Scandal în Parlament. Liderul AUR George Simion şi deputatul AUR Dan Tănasă au sărit să bată un reprezentant al Guvernului. E vorba despre secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, care era invitat în Camera Deputatilor.

08 nov. 2022, 14:10
George Simion, circ în Parlament: „Băi ministrule, băi slugă!” A sărit să bată un reprezentant al Guvernului, invitat în Parlament

George Simion recidivează. Preşedintele AUR a îmbrâncit în Parlament un reprezentant al Guvernului. E vorba despre secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, care era invitat în Camera Deputatilor. În ajutor i-a venit şi colegul său de partid, Dan Tănasă, potrivit România TV.

Citeşte şi: George Simion: „E planul globaliștilor, de a ne controla. Se va limita numărul tranzacțiilor cu numerar și se va introduce moneda digitală”

Scandalul a avut loc, marți, în plenul Camerei Deputaților, din cauza unei legi care prevede înființarea unor centre comunitare pentru românii din diaspora.

Modificarea din legea care a primit vot final, marți, prevede reducerea numărului de români care pot cere înființarea unor astfel de centre, de la 5000 la 2000, dar și suplimentarea personalului.

Scandalul a izbucnit după ce președintele AUR George Simion a luat cuvântul în plen să vorbească despre acest proiect de lege, după ce acesta fusese deja discutat. Președintele de ședință a cerut ca lui Simion să i se taie microfonul, fapt care l-a înfuriat pe deputatul AUR.

Mai mult, în ajutorul lui a venit și deputatul AUR Dan Tanasă și – împreună cu George Simion – l-au înconjurat pe secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, George Cârciu, care le-ar fi spus: ”Gata, gata!”, în sensul încheierii dezbaterilor.

„Nu înțeleg de ce mi s-a oprit microfonul pentru că eram la cuvânt și vorbeam despre centrele comunitare. Faptul că înființăm centre comunitare pentru diaspora nu scuză faptul că aceasta clasă politică care a votat azi în majoritate pentru închiderea minelor și termocentralelor în 2025 i-a alungat pe acești români”, a spus George Simion de la pupitru.

Lângă George Simion a venit și deputatul AUR George Tanasă, iar cei doi l-au înconjurat pe secretarul de stat, iar cel din urmă i-a spus secretarului „Să dispară”, moment în care George Simion filma: „Băi ministrule, băi slugă!”

În februarie 2022, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat, chiar la tribuna Parlamentului, de liderul AUR George Simion în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa.

George Simion a venit la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, şi l-a luat de gât pe ministru. ”Eşti un hot!”, ”Eşti un hoţ”, a strigat liderul AUR.

”La Rusia cu domneavoastră!” a strigat şi Virgil Popescu.   ”Rog chestorii să îi îndepărteze pe domnul Simion. Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru!”, a intervenit preşedintele de şedinţă, social-democratul Daniel Suciu, care a cerut ca liderii de grup să se apropie de tribună.

”Stimaţi colegi, e pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic. În aceste condiţii eu nu pot să ţin şedinţă. Convoc şedinţa Biroului permanent. Declar şedinţa închisă”, a spus Suciu.

Preşedintele de şedinţă a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul Permanent.