EXCLUSIV George Simion dezvăluie cine a făcut avere de pe urma scumpirilor din energie: „Planul este ca românii să nu mai fie proprietari”

George Simion a făcut, sâmbătă seară, dezvăluiri incendiare la România Tv. Liderul AUR i-a demascat în emisiunea Andreei Creţulescu pe cei care au făcut averi de pe urma scumpirilor din energie.

17 sept. 2022, 20:49
EXCLUSIV George Simion dezvăluie cine a făcut avere de pe urma scumpirilor din energie: „Planul este ca românii să nu mai fie proprietari”

George Simion, dezvăluiri incendiare la România Tv. Liderul AUR a dezvăluit care este planul celor care au creat criza din energie.

George Simion, dezvăluiri incendiare la România Tv. Cine profită de pe urma scumpirilor din energie

Citeşte şi „Noapte bună, România!”. Primul municipiu care a anunțat stingerea luminii, la îndemnul Ursulei von der Leyen / Noi restricții în energie, după restricțiile COVID

Liderul AUR a declarat, sâmbătă seară, că printre cei care s-au îmbogăţit de pe urma crizei din energie se află chiar ministrul Virgil Popescu.

„Cei care au creat psihoza numita COVID. Virgil Popescu şi cei care îl ţin la conducere, dar şi traderii cu identitati necunoscute la nivel internaţional.

Am fost printre primii care au denunţat criza din energie. Pentru a absorbi bani din partea populatiei e nevoie să faci cumva: ori tipăresti mai multi bani, ori pui oamenii sa plateasca.

Preturile de la energie nivel de global sunt umflate artificial. Statul incaseaza enorm in aceasta perioada, dar nu acesta este principalul beneficiar, ci aceşti traderi necunoscuti. Majoritatea sunt offshore-uri.

Romanilor le vin facturi exagereat de mari. Nu plafonarea facturilor este solutia, ci revenirea la reglementarea pietei. Noi producem in Romania energie. Am facut un calcul, ce produce Hidroelectrica si Nuclearelectrica este suficient cat sa acopere consumatorii casnici. Nu mai trebuie sa trecem prin 100 de maini. Altfel o sa stam in frig, in foame.

Planul lui Virgil Popescu şi planul celor care au creat această criză energetică artificială din România este ca romanii să nu mai fie proprietari. Acum vin regularizări în care unii trebuie să plătească mii de euro. De unde să plătească pensionarii? Virgil Popescu ne spune că trebuie să schimbăm becul. „, a declarat liderul AUR la România Tv.

De asemenea, Simion a mai precizat că măsurile dure luate în perioada pandemiei de covid-19 au pus pe butuci economia României.

„Ceea ce s-a intamplat în peioada covid ne afectează la nivel de preturi acum. Continua aceasta propaganda covid”, a mai spus liderul AUR.

Citeşte şi Incredibil! Casa Poporului consumă energie electrică cât un orășel. Facturile lunare la curent sunt uriașe

Guvernul a adoptat o nouă schemă de compensare și plafonare a prețului la energie, care se aplicată începând cu 1 septembrie 202 .

OUG prevede că de preţuri plafonate vor beneficia doar clienţii care anul trecut au înregistrat un consum mediul lunar de 300 kwh şi ale căror facturi de anul acesta nu depăşesc 300 kwh. Fiecare consumator poate vedea acest consum mediul pe factura pe care o primeşte lunar de la furnizorul de energie.

Cei care au depăşit în anul 2021 consumul mediu lunar de 300 kwh plătesc facturile întregi chiar dacă în anul 2022 au decis să facă economie la curent şi au un consum lunar sub 300 kwh.

De la 1 septembrie 2022, Executivul a modificat iar OUG în sensul că românii care au avut în anul 2021 un consum mediul lunar de maximum 300 kwh pot beneficia de preţuri plafonate doar până la pragul de 255 kwh. Ce depăşeste 255 kwh se facturează la preţul pieţei.