EXCLUSIV| George Simion, dezvăluiri scandaloase despre jaful pădurilor din România: ”Fură cu legea în mână pentru că avem legiuitori slabi”

Liderul AUR, George Simion, a vorbit, duminică, într-o intervenție în direct la România TV, despre jaful pădurilor din România și cum au pus firmele austriece monopol pe piața lemnului din țara noastră.

15 ian. 2023, 23:17
EXCLUSIV| George Simion, dezvăluiri scandaloase despre jaful pădurilor din România: ”Fură cu legea în mână pentru că avem legiuitori slabi”
George Simion, dezvăluiri scandaloase despre jaful pădurilor din România

George Simion, dezvăluiri scandaloase despre jaful pădurilor din România. George Simion a organizat duminică două proteste la poarta firmelor austriece care prelucrează lemnul din Rădăuți și Sebeș. Cu această ocazie, președintele AUR a susținut că privatizarea Romsilva, pe care coaliția de guvernare vrea să o facă prin PNRR, este o modalitate de furt a resurselor naturale.

Citește și DOCUMENT BOMBĂ George Simion, finanţat de trustul DIGI, Viorica Dăncilă, Vasile Dîncu şi Gabriel Oprea

George Simion, dezvăluiri scandaloase despre jaful pădurilor din România

George Simion este extrem de dezamăgit de faptul că firmele austriece din România dețin în aceste momente, un cvasi-monopol în sectorul exploatării lemnului de care a spus că ar trebui să se ocupe Consiliul Concurenței.

”În momentul acesta aproape jumătate dintre pădurile României aparțin statului și sunt administrate de Romsilva. Actuala guvernare prin PNRR și prin obligațiile pe care USR și le-a luat, vor să privatizeze practic Romsilva. În cealaltă parte, pe zona de exploatare, în loc să producem plus valoare cu lemnul românesc, după cum nu facem și cu alte resurse naturale, nici cu lemnul nu producem plus valoare. Adică, nu avem fabrici de mobilă, nu facem locuri de muncă din prelucrarea lemnului, aici, la noi acasă. Exportăm buștean, exportăm pal, exportăm cherestea și nu avem locuri de muncă în România. Pe piața celor care exploatează lemnul avem un cvasi-monopol al companiilor austriece, iar Consiliul Concurenței ar trebui să se ocupe de lucrul acesta”, a spus George Simion, la România TV. 

Președintele AUR a dezvăluit și cum reușesc firmele austriece să fure camioane întregi de lemne fără să plătească impozit statului.

”Am mulți activiști de mediu în Bucovina printre care se numără și Daniel Bodnar care a identificat la compania Egger multiple transporturi de lemne, care nu aveau actele în regulă. Cu același aviz cărau de două sau de trei ori lemn, deci practic ei nu plătesc impozit pe acel lemn. Ei bine, nimeni nu face nimic deși, destinatarul este mereu același: Egger. Ar trebui să avem instituții ale statului puternice care să pedepsească astfel de abuzuri”, a adăugat Simion.

În ciuda faptului că președintele Klaus Iohannis a cerut stoparea boicotului la adresa companiilor cu capital austriac di România, liderul AUR a transmis că nu se va opri și că partidul său va continua să lupte pentru ca statul să devină unul puternic.

”Noi cei de la AUR suntem mai neascultători și am decis să nu îl ascultăm pe Iohannis și să continuăm boicotul la adresa companiilor austriece pentru că vrem ca statul român să fie unul puternic, vrem ca să funcționeze Consiliul Concurenței, ANAF, Garda de Mediu, Romsilva. Și cum controlează aceste instituții antreprenorii români, vrem ca acestea să îi controleze și pe antreprenorii austrieci”, a spus președintele AUR.

Întrebat cine le permite companiilor austriece să fure pădurile României George Simion a răspuns:” De la vârful statului, de la Klaus Iohanns care este prieten cu domul Schweighofer, cu domnul Egger. O rudă a acționarului majoritar de la Kronos Pan l-a premiat în 2020  pe Klaus Iohannis. Atâta timp cât este ordin de sus, sigur că una din Direcțiile Silvice care taie cel mai mult, Direcția din Suceava operează după cum ne-au explicat activiștii de mediu în felul următor: lasă să sosească la fabrica Egger cu același aviz de marfă transportul de trei ori și pentru acel lemn nu se plătește impozit. Ei fură cu legea în mână pentru că avem legiuitori slabi, pentru că nu insistă nimeni să fie trase la răspundere aceste companii.”

Citește și George Simion a găsit soluţia pentru infrastructura din România: „Lăsaţi-l pe Umbrărescu să facă toată autostrada! Cine contestă, condamnat penal pentru sabotaj”