EXCLUSIV George Simion, la Valea Uzului de Ziua Eroilor: „Sprijinim profesorii. Trebuie scos de la guvernare teroristul politic numit UDMR”

Preşedintele AUR George Simion se află joi la Valea Uzului, acolo unde şi-a început ascensiunea politică în 2019, când a încercat, alături de mulţi alţi români, să blocheze dărâmarea crucilor din Cimitirul Eroilor din localitate.

25 mai 2023, 13:48
EXCLUSIV George Simion, la Valea Uzului de Ziua Eroilor: „Sprijinim profesorii. Trebuie scos de la guvernare teroristul politic numit UDMR”

George Simion sărbătoreşte Ziua Eroilor alături de români, în Valea Uzului, de unde a avut o intervenţie în direct pentru România TV, în timpul căreia şi-a exprimat şi susţinerea pentru greva profesorilor, care continuă joi cu proteste în faţa Guvernului şi a Parlamentului.

„Profesorii au 100% dreptate. Nu poti sa ai profesori platiti mai prost decat zidari si femei de serviciu, nu ca acestea nu ar fi meserii onorabile, dar profesorii de acum sunt oglinda generaţiilor viitoare de tineri. Noi ii sustinem.

Noi sustinem profesorii iar regimul Ciolacu Iohannis trebuie sa plece. Ca sa avem tineri bine educati, trebuie sa avem profesori bine platiti. Au iesit multe vuvuzele politice sa arate cu degetul. Daca nu ne permitem sa dam 1000 de lei in plus profesorilor, dar ne permitem sa dam bani pe tancuri din 1999, inseamna ca e haos.

Suntem aici pentru a cinsti eroii, a caror memorie este atacata, asta tot prin prezenta mereu la putere a UDMR. Vor sa darame crucile. Guvernul trebuie sa scoata de la guvernare teroristul politic numit UDMR.”, a spus George Simion, în direct la România TV.

Citeşte şi: Guvernul vine cu „oferta finală” pentru profesori: carduri cu 1.000 de lei în iunie și 1.500 de lei în octombrie. Sindicatele anunţă continuarea grevei

Curtea de Apel Bacău a pronunțat decizia definitivă în procesul care viza ridicarea a 50 de cruci comemorative ale ostaşilor români în Cimitirul militar din Valea Uzului. Instanța a stabilit că autorizaţia de construire emisă de Primăria Dărmănești pentru crucile din cimitirului militar Valea Uzului este ilegală.

Instanța a respins recursul autorităților din Dărmănești și a menținut sentința de la Tribunalul Bacău, pronunțată cu un an în urmă, unde s-a decis demolarea crucilor de beton construite ilegal, cu bani publici.

Anul trecut, Tribunalul Bacău a decis, printre altele că „anulează autorizaţia de construire nr 69/17.12.2018 pentru lucrări de construire monument cimitir internaţional şi 50 de cruci pentru eroii români emisă de Primarul Comunei Dărmăneşti şi dispune desfiinţarea lucrărilor executate în baza acestei autorizaţii de construire.”

Decizia de acum vine după ce, în octombrie 2021, Curtea de Apel Bacău a anulat definitiv decizia Consiliului Local Dărmăneşti din martie 2019, prin care acesta a trecut cimitirul militar din Valea Uzului în domeniul public al oraşului. Oraşul a intabulat terenul cimitirului având o suprafaţa de 7979 mp pe baza acestei hotărâri.

Citeşte şi: Victor Ponta, concluzie după 9 ani cu Klaus Iohannis președinte al României: „Profesorii fac grevă după cea mai mare țeapă, ‘România Educată’” | EXCLUSIV