Victor Ponta, concluzie după 9 ani cu Klaus Iohannis președinte al României: „Profesorii fac grevă după cea mai mare țeapă, ‘România Educată'” | EXCLUSIV

Victor Ponta a lansat noi ironii la adresa lui Klaus Iohannis, după ce președintele României a sfidat încă o dată cadrele didactice, aflate în grevă. 

24 mai 2023, 22:31
Victor Ponta, concluzie după 9 ani cu Klaus Iohannis președinte al României: „Profesorii fac grevă după cea mai mare țeapă, ‘România Educată'” | EXCLUSIV
Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis. "Nu vine în geacă roşie să protesteze?"

Fostul premier al României susține că liderii sindicali nu au niciun partener de dialog. În cazul președintelui Klaus Iohannis, lucrurile sunt clare, susține fostul premier PSD.

„Liderii sindicali din Educație erau și pe vremea mea, aceiași la Sanitas, nu sunt oameni cu care să nu poți vorbi, care au pretenții absurde. Sunt oameni experimentați, raționali, au nevoie de un partener de dialog.

Ei știau că dacă vorbesc cu mine și cu ministrul de la Finante, Educație, au un partener de dialog. Ei nu au acum un partener de dialog cu care să discute. Profesorii din România vin după 9 ani de țeapă cumplită, care se numește România Educată. 

Cel mai mic PIB pentru Educație s-a dat anul acesta, cu domnul Iohannis. 

E prima dată când sindicaliștii au în față un ministru care habar n-are cu ce se ocupă un profesor. Singurul lucru care o recomandă e că a fost consiliera lui Iohannis. Nici nu s-a băgat în vorbă, nu există în discuția asta”, a comentat Victor Ponta, la România TV.

Victor Ponta, revoltat

De asemenea, Ponta a comentat și decizia de renunțare a veto-ului României în UE pe teme de securitate și politică externă.

„Eu am explicat într-o postare termenul de șmecher. Sună a țigănește, dar e din germană. Șmecherul vine din germană – domnul Iohannis zice că s-a chinuit cu proștii ăștia, dar se întreabă ‘ce fac eu de la anul?’ Se gândește la ce job i se va da. Nemții, italienii, francezii, de mai mulți ani sunt deranjați că țările mici au drept de veto. Și atunci a zis și Iohannis să susțină asta, ca România să nu mai aibă drept de veto. Își folosește funcția ca să se pună bine cu ăia, pentru funcție. 

(…) Acum vine Ciolacu să plătească oalele sparte. Eu cred că-l pune premier Iohannis, dar ce preia săracul…. E mult mai rău ca în 2012, când am preluat eu. Pe cifre, arată mai rău!”, a mai transmis Ponta.