EXCLUSIV. Gigi Becali, despre Postul Paştelui: „Dacă mănânci prea mult, te uiţi după femei”

Gigi Becali a decis să se retragă temporar într-o mănăstire, în timpul Postului Paștelui, dar a revenikt pentru a superviza personal lucrările la biserica pe care o ctitoreşte.

26 mart. 2024, 14:52
EXCLUSIV. Gigi Becali, despre Postul Paştelui: „Dacă mănânci prea mult, te uiţi după femei”

În Pipera, zona în care deține numeroase proprietăți, Gigi Becali a decis să construiască o biserică impresionantă, care promite să fie una dintre cele mai spectaculoase din întreaga țară, cu o cupolă poleită cu aur.

Lucrările la lăcașul de cult finanțat de patronul FCSB au început deja de luni bune și avansează frumos, proporțional cu milioanele de euro pe care Gigi Becali le investește în lucrări.

După ce echipa sa și-a consolidat poziția de lider în clasamentul din prima etapă a Playoff-ului, Gigi Becali a ales să se retragă din agitația fotbalului și să își petreacă timpul în liniște și contemplare într-o mănăstire, în timpul Postului Paștelui.

Gigi Becali, în vizită pe șantierul bisericii pe care o ridică în Pipera. I-a băgat pe muncitori în ședință
,

„Îmi văd de treaba mea. E o echipă, joacă fotbal. Și așa vine postul. Nu mă mai găsiți că o săptămână mă duc prin munți și prin peșteri. Acum eu mă smeresc, îmi văd de treaba mea, sunt cuminte. Sunt credincios Dumnezeului meu”, a declarat Becali înainte de a pleca.

Gigi Becali a stat mai multe zile la mănăstire, dar a revenit pentru a superviza lucrările la biserica sa din Pipera. În exclusivitate la România TV, Gigi Becali a prezentat lăcaşul de cult cu cupolă aurită, care va avea lângă spital şi farmacie, şi a vorbit despre post şi smerenie, precizând cu umor că „dacă mănânci mult, te uiţi după femei”

„Eu nu merg la biserica aici, merg la altele zi de zi. Nu zic unde, ca vin dupa mine cersetorii. Stii cum e la biserica? Ca zici ca e sfintenia, dar cand vezi mergi cu Dacia, apoi Audi si Rolls. Si la biserica tot asa cauti, unde sunt sute de mii de liturghii unde e harul mai puternic. Vreau sa merg cu Rolls. Unde merg eu la biserici, e Rolls. E Postul aspru si nu trebuuiesa vorbesti mult, nu poti sa vorbesti. Daca nu tii postul, nu poti sa te abtii de la alte patimi, daca mananci mul, te mai uiti dupa femei”, a spus Gigi Becali, în exclusivitate la România TV.

„Trebuie abtineri la tot, la pofte, si daca mi place ceva prea mult, nu mananc. Trebuie sa il imitam pe Hristos, sa fim ca el. Femeile ca Maica Domnului si noi ca Hristos. Daca barbatul se casatoreste cu barbatul, o sa fim ca dracii. Vrei sa fii ca Hristos sau ca dracii si faci casatorie barbat cu barbat?. Fiecare unde vrea in viata asta. Vrei ca Hristos, duci viata cu el in ceruri. Vrei ca dracii Satan, faci ca el toate mizeriile lumii si te duci cu el in imparatia lui. Fiecare om cum traieste cum vrea el. E libera alegere…”, a mai spus Gigi Becali.

„Eu zic si la fetele melem, voi ce post traiti voi? Alea-alea, magaizne, creveti toate bunatatile de dulce. Ba, asta nu e post. Sa ma ierte domnul ca-ti zic tie. M-am sculat si n-am mancat nimic. Mananc la 7- 8 seara dupa ce ma impartasesc. E ziua liturgica, se face diseara la o biserica si ma duc la liturghia darurilor sa ma impartasesc. De ce sa stau o zi fara Hristos?”, spune Gigi Becali.

Gigi Becali, anul trecut: „Marele meu vis e să mă retrag la o mănăstire”

La finele anului precedent, Becali și-a manifestat intenția de a se retrage la Mănăstirea Comanca din Băile Olănești. Aceasta este situată la aproximativ 200 de kilometri distanță de București. Patronul echipei FCSB a mărturisit că se regăsește pe deplin în această comunitate monahală și că acest refugiu retras și liniștit îi va oferi pacea deplină pe care o caută.„Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. Nu acum, tată, nu se pune problema în următorii ani. Peste 10-15 ani, aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit. Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii… Ce vreau este greu, dar nu imposibil. O să vedem, că dacă ele (n.r. fetele și soția Luminița) nu mă vor lăsa, nu pot nici eu să plec de capul meu așa.

Gigi Becali, gest impresionat făcut pentru un copil bolnav de cancer. Dan Negru a dezvăluit tot: „N-a vrut să o facă public. A dat toți banii pentru a-i salva viața”

Nu îmi doresc decât să Îl iubesc mai mult pe Hristos. Asta e dorința mea. Să îl iubesc din ce în ce mai mult pe Hristos și să mă înfieze Dumnezeu, să mă facă frate cu El. Merg la mănăstirea mea, la Comanca. Iubesc pe călugări ca pe frații mei, ca și cum ar fi frații mei. Familia merge în fiecare duminică la biserică și atunci împărtășesc copiii. Sunt mici nepoatele, e diferență de un an între ele”, a declarat Becali,