Gigi Becali, în vizită pe șantierul bisericii pe care o ridică în Pipera: ”Va fi cea mai frumoasă biserică din lume”. Constructorii au montat turla aurită a bisericii

Gigi Becali (65 de ani) ridică o biserică în zona Pipera. Zilele trecute, latifundiarul din Pipera, care se implică activ la finalizarea construcției, a mers în vizită la șantier să vadă cum decurg lucrările. Marți a fost o zi importantă. Constructorii au montat marți turla aurită a bisericii.

26 mart. 2024, 15:05
Gigi Becali, în vizită pe șantierul bisericii pe care o ridică în Pipera: ”Va fi cea mai frumoasă biserică din lume”. Constructorii au montat turla aurită a bisericii

Gigi Becali este la un pas să își termine biserica pe care o construieste la intrare în Pipera. Proiectul îi aparține în totalitate lui Gigi Becali, el ocupându-se de altar, icoane, tot ce înseamnă decor. Multimilionarul a ales până și clopotele.

Marți, constructorii au montat marți turla aurită a bisericii.

”Este o biserică pe care al făgăduit-o Domnului în 2007, când am bătut Galatasaray. Eram în postul sfintei Fecioare Maria și am zis că dacă îi vom învinge pe turci acum voi face o biserică acolo pe colț. Am primit pe terenul asta de aici 6 milioane de euro și mulți au zis ”Lasă, că faci în altă parte!”. Făguința mea este acum împlinită după 17 ani. Acum slavă Domnului că a pus asta (turla n.red.). Azi am pus cupola aia mare. Va fi cea mai frumoasă biserică din lume. Ca mărime sunt multe mai mari, dar ca frumusețe … Va fi din mozaic, cu pietricele aurite. Numai interiorul costă 5 – 6 milioane de euro.”, a afirmat Gigi Becali la Romania TV.

Pe lângă biserică, în curte va funcționa și o clinică, care va deservi bisericii. ”Vor fi niște aparate, CT, și probabil jos o farmacie. Vreau să cumpăr și (un lanț de farmacii n.red.) ca să nu mai vândă ei … face medicamentul 100 lei, ei vinde cu 500 lei”, a mai spus Becali.

Zilele trecute, patronul FCSB-ului a mers în inspecție la șantier. Îmbrăcat cu haine negre, cu o cruce roșie brodată pe piept și pe șapcă, Gigi Becali a arătat, încă o dată dacă mai era nevoie, că e top în materie de organizare.

Citește și: Dumitru Dragomir dezvăluie cât a plătit pentru un loc de veci în cel mai select cimitir din România: „Cât pe un apartament. Mai scump decât pământul lui Gigi Becali”

A coborât din Rolls-ul de 500.000 de euro pe care l-a avariat în anul 2023 și s-a întreținut cu angajații resposabili să ridice catedrala care va fi unică în România.

Ulterior, muncitorii au fost băgați într-o scurtă ședință de afacerist, acesta explicându-le cum trebuie să-și facă treaba, scrie Cancan.

Potrivit lui Dumitru Dragomir, patronul FCSB-ului ar fi ridicat, în ultimii ani, în jur de zece lăcașuri de cult.

“Gigi e multi miliardar. Părerea mea e că are acum pământ de un miliard. Ce spun acum sunt foarte stăpân pe mine. Gigi Becali a dat peste 300 de milioane la biserici, la preoți, la maici. În prezența mea!

A fost subiect de studiu pentru mine. Avea teancul așa de euro și coborau la palat. Jucam table cu el. E norocos și la alea. Venea câte un preot. 2000, îi dădea 2000. Cobora altul. A ținut 30-40 de preoți bolnavi în palat. Îi ținea în palat la el în camere deasupra biroului lui.

Gigi Becali cred că are peste zece biserici făcute. Câtă lume a ajutat, câți oameni bolnavi…”, declara, recent, Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF.

Citește și: Gigi Becali dă moda și în 2024! Apariția de senzație a latifundiarului din Pipera. Cu ce și-a asortat hainele cu tentă religioasă