EXCLUSIV Gigi Becali: „I-am oferit despăgubiri sub formă de pomană lui Iordănescu, aşa au scris avocaţii la ordinul meu. Suporterii care au vandalizat trebuie arestaţi”

Finanţatorul FCSB şi-a cerut scuze, în direct la România TV, familiei lui Anghel Iordănescu dacă i-a supărat prin demiterea lui Edi Iordănescu.

15 nov. 2021, 22:59
EXCLUSIV Gigi Becali: „I-am oferit despăgubiri sub formă de pomană lui Iordănescu, aşa au scris avocaţii la ordinul meu. Suporterii care au vandalizat trebuie arestaţi”

Gigi Becali a intrat în direct la România TV, şi a dezvăluit, la emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, de ce a reziliat contractul cu Edi Iordănescu şi ce s-a întâmplat apoi cu suporterii care i-au vandalizat palatul.

„Mi-e mi-a spus şeful geleriei că voiau să vină la mine acasă în Pipera. Ştiu eu ce voiau ei? Să fie arestaţi, probabil, cum o să se întâmple. Am chemat şi Miliţia, şi Brigada de criminalisă, o să îi ia de pe camerele de luat vederi”, a început Gigi Becali. „Gheorghe Mustaţă, şeful galeriei, mi-a spus că ştie că voiau să vină, şi el nu i-a lăsat, deci ştie. Cât a fost el la puşcărie, nu s-au întâmplat din astea, el e vinovatul şi, probabil, va mai face pentru alţii 7 ani de închisoare. Mustaţă ăsta instigă, e nebun, se crede important. Prost nu e, dar face acte de importanţă. O să-mi ia boii la de la bicicletă, eu am bodyguarzi, sunam la 112. Eu vreau ca oamenii care au făcut asta, să plătească, am făcut plângere penală”, a mai spus Becali, în direct la Victor Ciutacu. Finanţatorul FCSB anunţă că nu se teme nici de un eventual miting al fanilor, cu aprobare de la primărie.

Referitor la rezilierea contractului cu antrenorul Edi Iordănescu, Becali a dat detalii fabuloase. Da, i-am trimis despăgubiri, prin avocat, sub formă de pomană, aşa am scris eu, prin avocat, referitor la salariile pe noiembrie şi decembrie. Avocatul lui cerea 500.000, eu i-am propus pomană pe luna noiembrie şi decembrie, aşa am scris, aşa am considerat eu. Avocaţii scriu ceea ce dictez eu. Ce, interzice legea să scrii pomană?”, a spus Becali în exclusivitate la Punctul Culminant. Iordănescu nu a luat „pomana”, iar Becali a explicat că aşa a anticipat el: „Eu cunosc psihologia omului, am pus pomană ca să nu ceară clauza de 500.000 de euro. Şi nu a cerut-o!”, precizând că aşa a procedat şi cu un procuror de la DNA, pe care l-a „terorizat” cu telefoane şi mesaje în care îi explica faptul că nu are dreptate. Alice Drăghici a confirmat povestea în direct la România TV, precizând că procurorul a dat în cele din urmă clasarea cazului respectiv.

Finanţatorul FCSB şi-a cerut scuze, în direct la România TV, familiei lui Anghel Iordănescu dacă i-a supărat prin demiterea lui Edi Iordănescu în post, cu precizarea că nu e încă la mânăstire. „Ăla e un vis, nu ştiu dacă se va întâmpla, nu vreau să vorbim pe tema asta, sunt lucruri care nu convin familei”.

Finanţatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a mai declarat, luni, că vrea să îşi impună punctul de vedere la echipă doar pentru a-şi proteja banii investiţi în jucători.  „Eu i-am trimis mesaje lui Iordănescu după ce a trimis notificare la club că de ce am spus eu că echipa joacă rău. Şi acolo scria că să nu mai vorbesc nimic că altfel activează clauza. Adică tu ameninţi patronul? Negociezi cu el acasă şi după aia trimiţi notificare la club. Atunci mă aşteptam să mă sune, să-mi spună să nu mai vorbesc aşa. Să spună bărbăteşte, nu să trimită avocatul la Argăseală”, a declarat Becali, care a confirmat că Toni Petrea va fi noul antrenor al FCSB, cu un salariu de 10.000 de euro pe lună, dublu faţă de mandatul precedent.

Gigi Becali va fi audiat, dosar penal în cazul vandalizării Palatului. Toni Petrea e noul antrenor al FCSB

„Eu nu voiam să-l dau afară. Pe el l-a deranjat că am spus că nu joacă echipa. Dar eu spun şi acum că echipa nu juca nimic. Iar eu nu pot să-l ţin cu forţa. M-am băgat eu 10 etape? Nu. Asta deşi nu mergea bine echipa. Eu nu mă bag dacă merge echipa. Dar banii mei trebuie să îi protejez. Ce, să ajung ca Dinamo? Sau ca Vasluiul lui Porumboiu? Să ajung ca Negoiţă şi Copos? Nu, nu vreau să ajung aşa. Nu vreau ca banii mei să se ducă pe apa Sâmbetei. Şi atunci normal că mă bag să îmi protejez banii. Eu vând mai bine ca Italia, Belgia şi Anglia. Pe mine mă interesează banii, campionatul nu. Ce, rămân eu cu campionatul? Dacă suporterii vor să aştepte, bine, dacă nu, să se ducă la CSA. Eu nu mai sunt Steaua”, a precizat finanţatorul.

Baza FCSB, vandalizată de fani! Mesaje dure la adresa lui Gigi Becali: ce scrie pe gardul „Palatului” din Aleea Alexandru. Anchetă a Poliţiei FOTO ŞI VIDEO
„Pe Iordănescu nu l-am dat eu afară, a plecat el. Dacă îl dădeam afară, trebuia să dau banii, adică 500.000 de euro clauza. Şi chiar dacă ar fi aşa, ce, am încălcat legea? Care rezultate a avut? Ce a făcut? Nu a obţinut 22 de puncte din 24… Sunt 22 din 29. Mie nu-mi convine. A venit el când aveam 7 puncte distanţă faţă de CFR Cluj. Acum sunt 8. Aşa facem noi socoteala. Nu am încercat să-l conving să mai rămână. Nu îmi pare rău că a plecat. Foarte bine dacă jucătorilor le pare rău. Eu nu regret că a plecat, mai bine că am scăpat. Ce să fac? Să-l ţin legat? Cum să-l conving? Chiar îi găsesc scuze, că a fost Covid, că a lipsit Coman, ba accidentări… a ajutat Dumnezeu şi am ajuns unde suntem, că puteam fi şi mai rău. Dar asta nu înseamnă că eu, ca patron, nu am voie să spun că nu joacă echipa… că altfel el se supără şi activează o clauză şi banii îi donează la oameni. Păi tu te joci cu mine? De la el au plecat toate tâmpeniile astea şi s-au iscat toate nebuniile astea. Că, vezi Doamne, a fost lezat c-am spus că nu joacă echipa. Păi tu eşti antrenor şi comunici cu şefii de galerie? Aşa se face? El credea că o să-l ţină galeria (n.r. – în funcţie). Ai ceva la cap? Păi galeria te ţine vreodată? Ce, suntem la Partidul Comunist Român, să mergem la sindicat?”, a afirmat Becali.

Clubul de fotbal FCSB a anunţat, duminică, încetarea contractului cu antrenorul Edward Iordănescu, pe cale amiabilă, fără pretenţii financiare din partea tehnicianului, care avea o clauză de reziliere unilaterală a înţelegerii în valoare de 500.000 de euro.

Edward Iordănescu, 43 de ani, a preluat conducerea tehnică a FCSB la 18 august, după ce în primele 5 etape ale Ligii I echipa fusese pregătită de Dinu Todoran. Contractul său era valabil până la sfârşitul sezonului 2021-2022.