EXCLUSIV. Imagini INTEGRALE, filmul scandalului din casa Dianei Şoşoacă VIDEO

Romania TV a prezentat luni seară imagini exclusive de la scandalul care a ţinut în priză toată România luni după amiază.

13 dec. 2021, 20:06
EXCLUSIV. Imagini INTEGRALE, filmul scandalului din casa Dianei Şoşoacă VIDEO

Senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe de televiziune Rai Uno, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate în cadrul realizării interviului.

Diana Șoșoacă i-a dat afară pe jurnaliștii italieni, iar lucrurile au degenerat, lăsându-se cu scandal. Poliția a intervenit, iar soțul senatoarei l-ar fi lovit pe un ofițer. Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

”S-a intrat peste mine în casă de către o echipă de jurnaliști care se pretau a fi din Italia”, le-a declarat Diana Șoșoacă unor jurnaliști români. Senatoarea susține că nu au fost respectate ”datele prin care noi am stabilit interviul, adică să răspund la 3 întrebări, să se desfășoare în limba română, cu traducere din partea doamnei Marinescu”. Tot ea a spus și că soțul ei ar fi fost lovit de câțiva polițiști.

„Și am fost nevoită, pentru că doamna jurnalistă Lucia Goracci a început să urle și să amenințe că o să cheme ambasada și o să-mi arate ea mie, ce-o să-mi facă… Am solicitat intervenția 112. Este totul filmat, a venit poliția. Doamna Goracci, între timp, a ieșit, a plecat. Am rămas cu ceilalți doi, un cameraman care a zis că e de origine sârbă și încă unul care nu știu ce făcea, de origine turcă. Ei vorbeau în engleză, de aceea am și sunat la 112, zic ”dacă sunteți de la Rai 1, de ce nu vorbiți în italiană?”.

A venit poliția, am prezentat pe scurt cazul. În timp ce vorbeam, că eram și pe LIVE, pe înregistrare, a mai venit o echipă de polițiști, care a deschis ușa locuinței mele, și în acel moment i-au făcut culoar doamnei jurnaliste, care s-a întors filmând, a intrat efectiv în casa mea, deși i-am interzis și am solicitat poliției s-o dea afară.

A filmat înăuntrul casei mele fără acordul meu, da, e proprietatea mea, e cabinetul meu de avocatură, este proprietatea mea personală, și am spus scoteți-o afară, dați-o afară. Ea a venit în mine, m-a lovit cu mâna și cu piciorul, deci am două lovituri, una aici, una la picior, urlând că eu îi sechestrez pe cei doi, care cei doi vorbeau cu poliția. Deci cum puteam eu să-i sechestrez pe cineva care vorbea cu poliția?

Și am spus: vă rog frumos, scoteți-o afară. În momentul în care ea s-a năpustit asupra mea, soțul meu a spus dacă voi nu o dați afară din proprietatea mea, din proprietatea noastră, o dau eu, că deja se repede la soția mea, a pus mâna pe ea. Și în momentul ăla poliția, în loc s-o ia pe ea să o dea afară, trei polițiști au sărit pe soțul meu, l-au imobilizat și l-au dat cu capul de ușă și i-au băgat mâna în gât. A avut 4 sau 5 secunde în care și-a pierdut cunoștința, el nu știe în acel moment ce s-a întâmplat.”, a declarat Diana Șoșoacă.

În timpul imaginilor video transmise de NewsRomânia, Diana Șoșoacă țipă la polițiști să o dea afară pe jurnalista din Italia, moment în care senatoarea îi spune jurnelistei: ”I don`t give a shit on your media”. Jurnaliștii de la postul din Italia ar fi depus plângere pentru sechestrare.

Cine este Lucia Goracci, jurnalista de la RAI 1

Jurnalista a depus o plângere de zece pagini la Secţia 4 de Poliţie din București împotriva Dianei Șosoacă, după scandalul iscat astăzi.

Lucia Goracci este o reputată jurnalistă din Italia, corespondent de război în mai multe zone de conflict, potrivit Antena 3. În prezent, lucrează pentru postul de televiziune RAI News 24 şi a fost corespondent la Kabul. Născută pe 16 martie 1969 la Orbetello, aceasta şi-a început cariera jurnalistică la birourile RAI News din Sicilia. În 2010, a fost trimis special al postului italian în Haiti, după cutremurul care a devastat ţara.

A acoperit apoi războiul civil din Libia. Din 2015, a făcut transmisiuni despre situaţia din Siria, Irak sau Afganistan. În anul 2021, a mers la Kabul pentru a transmite despre criza din Afganistan şi despre preluarea puterii de către talibani. A revenit în Italia la bordul ultimei curse puse la dispoziţie de guvern, dar la începutul lui septembrie s-a întors în capitala afgană pentru a continua să transmită despre situația de război.

Jurnalista, care îşi ţine viaţa privată departe de ochii lumii, are o relație cu un cameraman sârb. Cei doi s-au cunoscut la serviciu şi lucrează în echipă. În prezent, Lucia Goracci locuieşte la Istanbul.

Jandarmii din Bucureşti au intervenit, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, unde era audiat soţul senatoarei Diana Şoşoacă, iar aceasta împreună cu mai multe persoane s-au dus pentru a-l susţine. La un moment dat o persoană a fost lovită de camera unei televiziuni, dosarul fiind preluat de Poliţia Capitalei. De asemenea, jandarmii au aplicat cinci sancţiuni unora dintre persoanele care s-au strâns la Parchet.

Diana Şoşoacă, portretizată în presa din Italia: „Senator antivaccinare, cu masca lui Hannibal Lecter în Parlament”

Jandarmeria Bucureşti a prcizat ulterior că sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. K, din Legea nr. 55/2020, respectiv ”k) participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori la întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise, interzise în conformitate cu art. 5 alin. (3) lit. a)”.

”În data de 13 decembrie a.c., mai multe persoane s-au adunat în faţa sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de un bărbat care lua parte la procedurile judiciare. Pe timpul ieşirii persoanei în cauză din sediul instituţiei, o persoană a fost lovită de camera de filmat a unei echipe de televiziune. Cu privire la această situaţie, verificările au fost preluate de Poliţia Capitalei”, a transmis, luni, Jandarmeria Bucureşti.

Diana Şoşoacă, printre turiştii care au urcat la Sfinx pentru a aştepta apariţia piramidei energetice: „Vorbesc foarte serios, nu mă puneţi să zic mai multe!” VIDEO

Sursa citată a precizat că mai multe persoane au fost sancţionate pntru că nu au respectat normele sanitare în vigoare.
”Jandarmii, prezenţi la faţa locului pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, au constatat încălcări ale Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, motiv pentru care au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.500 de lei”, a mai transmis Jandarmeria Bucureşti.

Senatoarea Diana Şoşoacă s-a aflat, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, împreună cu mai mulţi susţinători, unde soţul ei era audiat, pentru ultraj, în urma unui incident care a avut loc la cabinetul său de avocatură, cu o echipă de filmare a unei televiziuni italiene.  Senatoarea susţine că ea a fost cea care a chemat Poliţia şi că a fost agresată de jurnaliştii veniţi să îi ia interviu.
Poliţia Capitalei a anunţat că în cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pentru ultraj, iar cel de-al doilea care urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt. Conform Parchetului, soţul Dianei Şoşoacă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.