EXCLUSIV | Ion Iliescu, prima reacţie vehementă la adresa lui Vladimir Putin. „Un imbecil, criminal”

Ion Iliescu a avut prima reacţie după declanşarea războiului dintre Rusia şi Ucraina. În exclusivitate la România TV, fostul preşedinte al României l-a catalogat pe Vladimir Putin drept "un criminal".

30 apr. 2022, 13:41
EXCLUSIV | Ion Iliescu, prima reacţie vehementă la adresa lui Vladimir Putin. „Un imbecil, criminal”

Reporterii România TV l-au contactat pe Ion Iliescu pentru a obţine un punct de vedere referitor la tensiunile generate în întreaga lume din cauza războiului din Ucraina. Fostul şef al statului, în vârstă de 92 de ani, a rugat-o pe Nina, soţia sa, să discute cu jurnaliştii.

Reporter: Se simte bine domnul președinte?
Nina Iliescu: Se simte bine. Stați liniștită.
Reporter: Ce părere are domnul președinte despre situația de la graniță, cu Ucraina?
Nina Iliescu: Aceeași părere pe care o au toți românii. Un Putin imbecil, criminal, criminal.

Citeşte şi: Veste teribilă pentru Ion Iliescu! Femeia care a fost mâna sa dreaptă în ierarhia PCR a murit într-un accident rutier!

Autorităţile ucrainene susţin că 219 copii au fost ucişi şi peste 398 au fost răniţi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Cei mai mulţi copii au fost ucişi sau răniţi în regiunile Doneţk şi Kiev. De asemenea, au fost avariate 1.570 de instituţii de învăţământ, dintre care 111 au fost distruse în totalitate.

Rusia susţine că Ucraina a blocat negocierile de pace din cauza puterilor occidentale. „Ne-am blocat din cauza din cauza dorinţei lor de a juca jocuri”

Ministerul de Interne a declarat că a primit peste 7.000 de rapoarte de persoane dispărute de la începutul războiului. Aproximativ jumătate dintre acestea au fost găsite.

De asemenea, aproximativ 2.000 de cadavre sunt neidentificate. Până în prezent, au fost comandate 927 de examinări ADN în cadrul dosarelor penale.

Ion Iliescu, personajul central din 1989 a fost trimis în judecată, în data de 9 aprilie 2019, alături de Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus, pentru crime împotriva umanității, în Dosarul Revoluției. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 21 mai 2022.

Citeşte şi: Ion Iliescu – între spitale şi instanţe, figura politică a lunii decembrie

În urmă cu 12 ani, Ion Iliescu a suferit o intervenție la artera coronariană în Paris, când i s-a adăugat un al șaselea stent pentru o mai bună circulație a sângelui. “Nu a fost vorba despre o operație. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur și simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute”, a declarat atunci Ion Iliescu. Într-un alt interviu, președintele de onoare al PSD a mărturisit că a mers în Paris pentru un control de rutină la doi ani de la precedenta intervenție la care i s-au implantat cinci stenturi: “Controlul a ieșit pozitiv, dar s-a considerat oportun să-l implanteze pe al șaselea”

Ion Iliescu s-a retras din viaţa publică. În ultimul an, fostul preşedinte îşi exprimă punctul de vedere prin intermediul textelor pe care le publică pe blogul personal. Ultima sa postare datează din 22 decembrie 2021 şi are ca subiect comemorarea a 32 de ani de la Revoluţia din 1989.

Citeşte şi: Declaraţie-şoc a lui Duckadam: „Suntem o ţară care execută ordine! L-am împușcat pe Ceaușescu, îi distrugem pe Iliescu şi Băsescu”. Laude pentru Erdogan și Viktor Orban!