Rusia susţine că Ucraina a blocat negocierile de pace din cauza puterilor occidentale. „Ne-am blocat din cauza din cauza dorinţei lor de a juca jocuri”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Ucraina că a blocat negocierile de pace, deoarece oficialii de la Kiev au fost influenţaţi de "instrucţiunile" primite de la Washington sau de la Londra.

30 apr. 2022, 10:01
Rusia susţine că Ucraina a blocat negocierile de pace din cauza puterilor occidentale. „Ne-am blocat din cauza din cauza dorinţei lor de a juca jocuri”

Rusia susţine că Ucraina a blocat negocierile de pace. Şeful diplomaţiei ruse a acuzat Kievul că şi-a schimbat poziţia în procesul de negociere.

Serghei Lavrov a declarat că Ucrainei i s-ar fi oferit garanţii de securitate din partea ţărilor membre ale Consiliului de Securitate al ONU dacă Kievul ar fi fost „cinstit” în negocieri.

„Ne-am blocat din cauza inconsecvenţei lor, din cauza dorinţei lor de a juca jocuri de fiecare dată şi, din câte îmi dau seama, din cauza instrucţiunilor pe care le primesc de la Washington, Londra şi alte capitale să nu accelereze procesul de negociere”, a mai declarat Serghei Lavrov, potrivit agenţiei ruse RIA, citate de Agerpres.

Citeşte şi: Aroganţa Rusiei: Putin vrea defilare de 9 mai cu mercenarii capturaţi în Ucraina. Apelul lui Lavrov pentru NATO

De asemenea, ministrul rus de Externe a afirmat vineri că Moscova nu se consideră a fi în război cu NATO din cauza Ucrainei deoarece o astfel de evoluţie ar creşte riscurile unui război nuclear.

Kremlinul susţine că a lansat invazia în parte din cauza temerilor că Ucraina s-ar putea alătura NATO.

Citeşte şi: Zelenski cere o întâlnire cu Putin faţă în faţă: „Dacă există o singură şansă, ar trebui să vorbim”