EXCLUSIV Liderul PSD, atac fără precedent la adresa UDMR după ieşirea de la guvernare a maghiarilor: „Locul lor e pe centura politicii! UDMR este un bordel cu care-şi păcălesc clienţii!”

Deputatul PSD Radu Cristescu a lansat joi seară, la România TV, un atac dur la adresa UDMR, formațiune care a fost lăsată afară în afara Guvernului, odată cu rotativa în urma căreia premier a devenit Marcel Ciolacu.

15 iun. 2023, 20:48
EXCLUSIV Liderul PSD, atac fără precedent la adresa UDMR după ieşirea de la guvernare a maghiarilor: „Locul lor e pe centura politicii! UDMR este un bordel cu care-şi păcălesc clienţii!”

Este pentru prima dată după 2016 când UDMR rămâne în afara guvernării, deşi şi atunci susţineau guvernul şi aveau mai multe posturi în Executiv, chiar dacă nu de primă linie, astfel că pentru mulţi români a fost o surpriză eliminarea Uniunii din coaliţia de guvernare.

Se pare că în tot timpul cât a fost în arcul de guvernare, UDMR a stâtnit şi multe antipatii, astfel încât, chiar în prima zi fără reprezentanţi ai maghiarilor în Executiv, deputatul Radu Cristescu a lansat un atac extrem de dur la formaţiunea condusă de Kelemen Hunor.

„Vreau să prind ziua când UDMR nu va mai intra în politică. Locul lor este centură, centura  politicii. UDMR este un bordel cu care -și păcălesc clienții.

Trebuie să schimbăm opinca cu o cizmă, să le-o punem pe grumaz. M-am săturat să vină să-și facă monumente, să-și vopsească în culorile maghiare Ne mânjesc statuile cu rahat.

Sunt șovini, iredentiști, udemeriștii ăștia Vin din Satu mare, știu ce se întâmplă acolo. Este poziția mea de deputat. M-am săturat de Viktor Orban, de Katalin Novak.

L-am văzut și pe Kelemen Hunor distrus că a plecat de la căpiță.

Vreți să fiți în CSAT, ați văzut-o pe Zaharova când spune ce se întâmplă în Guvernul României?  Este Coloana a 5-a în Guvern. Am să propun retragerea deputaților UDMR din Comisiile SRI, SIE”, a spus Radu Cristescu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu şi George Simion, dialog ironic pe pagina de Facebook a noului premier: „Te provoc să spui lucrurile astea fără să citeşti” versus „Stai liniştit, George!”