EXCLUSIV | Ludovic Orban îl persiflează pe Nicolae Ciucă. „E inacceptabil pentru PNL să ai un astfel de premier”

Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, a declarat, duminică, în direct la România TV, că susţinerea lui Nicolae Ciucă pentru postul de premier de către noua conducere a partidului este un lucru "nefiresc şi inacceptabil" cu care nu a fost de acord. Mai mult, fostul premier l-a ironizat şi pe Florin Cîţu: "Şi-au făcut campanie cu Cîţu premier opt ani de zile şi uite că nu mai e nimic!"

19 dec. 2021, 23:22
EXCLUSIV | Ludovic Orban îl persiflează pe Nicolae Ciucă. „E inacceptabil pentru PNL să ai un astfel de premier”

Ludovic Orban a afirmat că generalul Nicolae Ciucă a fost „a fost pus premier interimar”, după ce el şi-a dat demisia în decembrie 2020, după o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis care i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare.

„Să ne aducem aminte că domnul Ciucă a fost pus premier interimar după ce eu mi-am dat demisia. Tot despre Ciucă se vorbea că e preferinţa lui Klaus Iohannis.

I-am spus lui Iohannis că nu voi accepta să-l sprijin pe Ciucă premier după alegeri.

Am considerat că nu poate un partid liberal care sprijină pluralismul, libertatea, drepturile fundamentate şi libera competiţie, la orice reglementare nelegitimă, e nefiresc şi inacceptabil pentru PNL să ai un astfel de premier.

Cum a prins ocazia, l-a pus!”, a declarat Ludovic Orban, în direct la România TV. 

Citeşte şi: EXCLUSIV | Ludovic Orban îl acuză pe Florin Cîţu că a minţit privind dosarele din SUA. „Nu mi-a spus nimic şi nu i-a spus nici lui Iohannis nimic”

Ludovic Orban, ironii la adresa lui Florin Cîţu şi a lui Klaus Iohannis. „Şi-au făcut campanie cu Cîţu premier opt ani de zile şi uite că nu mai e nimic Cîţu”

De asemenea, Ludovic Orban l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că l-a susţinut pe Florin Cîţu la conducerea PNL, susţinând va exista o guvernare liberală de opt ani.

„A promis Congresului că va fi Cîţu premier 100 de ani. Şi-au făcut campanie cu Cîţu premier opt ani de zile şi uite că nu mai e nimic Cîţu”, a mai precizat fostul preşedinte PNL.

Întrebat cum a intrat Florin Cîţu în graţiile lui Klaus Iohannis, Orban a răspuns că „nimeni nu este în graţiile preşedintelui”.

„Nimeni nu este în graţiile preşedintelui Iohannis. Iohannis are obiceiul să se folosească de oameni şi să-i arunce la lada de gunoi când nu ii mai sunt folositori”, a mai precizat fostul premier.

Marţi, Ludovic Orban și-a anunțat noul partid pe care l-a înfiinţat după ce a decis să plece din Partidul Naţional Liberal.

„Toți parlamentarii, împreună cu mulți colegi ai noștri din țară, atât din interiorul PNL, cât și din afara PNL, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligație democratică și mai ales una morală de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi la alegerile parlamentare (…). Numele pe care îl vom avea este Forța Dreptei, este numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL.“, a precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban își înființează propriul partid. Anunțul făcut de fostul premier, după demisia din PNL: Lansez Forța Dreptei!