EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Doar prin alegeri anticipate se poate ieşi din criză. Nu se poate cu guverne instabile, în situaţia în care e România acum”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu susţine că nu se poate forma un guvern stabil având în vedere actuala structură parlamentară, astfel încât a întărit ideea că singura soluţie pentru ieşirea din criza politică sunt alegerile anticipate.

05 oct. 2021, 22:42
EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Doar prin alegeri anticipate se poate ieşi din criză. Nu se poate cu guverne instabile, în situaţia în care e România acum”

Marcel Ciolacu a declarat la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu la România TV, că nu poate guverna în alianţă cu PNL şi nici nu va susţine sau forma un guvern minoritar, spunând că deocamdată nici nu s-a hotărât în forurile de conducere ale social-democraţilor dacă se vor prezenta la consultările cu Klaus Iohannis de la Cotroceni.

„Noi am fost instrumentul romanilor cand am daramat acest guvern cinic, arogant si incompetent, ca sa nu mai vorbim de corupt. Ma mandresc ca de cand sunt presedintele PSD deciziile politice se iau in interiorul partidului si cu membrii PSD si se vad si realizarile.

Rareş Bogdan: „Nu vom renunţa la Florin Cîţu. Nu am crezut că USR va vota o moţiune de cenzură care îi va face praf”
In acest moment PSD nu are o majoritate. Cu guverne instabile in situatia in care e Romania acum nu se poate. Nu putem iesi din aceasta criza politica decat cu alegeri anticipate. Ii predam mandatul, daca ni-l ofera, nu ne jucam cu soarta romanilor fara sa existe stabilitate politica si guvernamentala. PSD este pregatit sa intre la guvernare la orice ora, dar un guvern minoritar este o capcana.

Lucrul acesta trebuia sa il faca Iohannis acum 8 luni de zile, sa-l lase pe domnul Rafila sa-si creeze o majoritate. Intre timp PSD considera ca nu se poate iesi din criza decat cu alegeri anticipate. Intre timp sustinem, pe o perioada limitata, un guvern de specialisti, care sa gestioneze cat mai bine situatia pandemica.

Marcel Ciolacu: „Nu este opoziţia responsabilă pentru deciziile preşedintelui. Este responsabil pentru criza politică”

Nu am hotarat nici daca mergem la Cotroceni. PSD nu mai merge la Cotroceni pentru a bifa Iohannis pasii Constitutiei. Ma vedeti pe mine sa sustin un guvern minoritar PNL? Cum sa solicit asa ceva colegilor mei? Nu vedeti unde am ajuns? Astazi constata Iohannis ca avem crize in Romania. Dar ele sunt gestionate si accentuate de guvernele sale.

Nu a devenit opozitia acum responsabila de deciziile presedintelui. Responsabil este el. Noi am crezut ca va ramane in Bucuresti si vom avea aceste discutii in perioada imediat urmatoare. Inteleg ca nu, ca el va pleca. Avem guvern interimar care poate gestiona.

Am vazut milogeala domnului Ciolos pentru a reveni la guvernare, ii uram succes, am luat act de ea. Ei nu au niciun principiu la baza, vehiculeaza niste reforme. Ce reforme, ce specialisti, ce reforme sunt in PNRR? Cand ajungi la astfel de crize, te intorci la votul poporului.

Momentan PNL a luat decizia ca ei nu negociaza cu PSD. Ce sa fac, sa-i rog eu frumos, ca domnul Ciolos, sa ma lase sa intru la guvernare? Mingea este la preşedinte, care este si artizanul acestei crize. Am adus si solutii, incepem sa le introducem ca legi in Parlament. Cum am reusit sa trecem intr-o singura zi legea consumatorului vulnerabil, vom reusi si cu altele.

Veti vedea ca, chiar daca se vor impaca PNL si USR, nu va tine, ii despart prea multe lucruri. Un dialog institutional cu presedintele Iohannis nu a existat. Tocmai ne-a anuntat ca nu ne convoaca, ca vorbim saptamana viitoare.

N-am veleitati de analist politic, dar stiu ca PSD a facut ceea ce a promis, sa rastoarne acest guvern. SI a facut-o cu un scor istoric, asa cum au vrut romanii.”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Citeşte şi: Românii s-au dezlănţuit pe pagina de Facebook a preşedintelui Iohannis, după anunţul de astăzi: „Așa, Șefu’, încetișor, Copăcel că nu e zor”


loading...