Rareş Bogdan: „Nu vom renunţa la Florin Cîţu. Nu am crezut că USR va vota o moţiune de cenzură care îi va face praf”

Rareş Bogdan a declarat că Florin Cîţu este în continuare propunerea de premier a PNL. Europarlamentarul se arată surprins de faptul că USR a votat o "moţiune de cenzură care îi face praf".

05 oct. 2021, 21:21
Rareş Bogdan: „Nu vom renunţa la Florin Cîţu. Nu am crezut că USR va vota o moţiune de cenzură care îi va face praf”

Rareş Bogdan a declarat, vineri seară, după ce Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură,că Florin Cîţu rămâne propunerea de premier a PNL.

Rareş Bogdan: Nu am crezut că USR va vota o moţiune de cenzură care îi va face praf

Citeşte şi Dacian Cioloş: „După intrarea lui Cîţu în istorie, USR are varianta reînceperii discuţiilor cu PNL, dacă sunt în măsură să propună alt premier”

„PNL nu renunţă la Florin Cîţu. Pentru noi Florin Cîţu este propunerea de premier. Le spun tuturor sa stea linistiti ca nu pierdem guvernarea, vom face exact ce am promis. Florin Cîţu este optiunea noastra.

Pentru România umătorii trei ani înseamnă, din punctul nostru de vedere, reforme, modernizare, implementare de bani europeni. Niciodată această țară nu a avut șansa unei sume atât de mari de bani pentru inevstiții. Pe 21, România trebuie să aibă un ministru de Finanțe valid, pentru că este Ecofinul și după ce trecem prin Ecofin PNRR intrăm în cele 60 de zile în care urmează să primim banii, cei 3,9 miliarde de euro.

Fac parte dintre cei din PNL care au crezut până în ultima clipă că cei din USR nu vor vota o moţiune de cenzură care îi va face praf, că nu vor vota umăr la umăr cu antivacciniștii de la AUR, cu antieuropenii de la AUR, nu am crezut că domnul Cioloș care clamează la Bruxelles valorile europene că votează umăr la umăr cu AUR”, a declarat europarlamentarul PNL la B1.

Reamintim că moţiunea de cenzură depusă de PSD pentru demiterea Guvernului Cîţu a trecut marţi, 5 octombrie, iar încrederea acordată Guvernului a fost retrasă.

”Numărul total al deputaţilor şi senatorilor este de 466. Numărul deputaţilor şi senatorilor prezenţi 318. Numărul total de voturi exprimate 281. Anulate voturi zero. Din care votul pentru motiunea de cenzură 281, voturi contra, abţineri zero. Se constată că a fost întrunită majoritatea voturilor pentru adoptare, potrivit Constituţiei”, a anunţat în plen social-democratul Daniel Suciu.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: Tu, Florin Cîţu, ai eşuat big time. Florine, superman, ai căzut în cap, zboară acasă! Dan Barna, aveţi şansa să vă spălaţi păcatele

”Având în vedere rezultatul voturilor exprimate de deputaţi şi senatori, moţiunea de cenzură a întrunit numărul de voturi necesar prevăzute în Constituţie pentru adoptare. Ca urmare, Parlamentul României adoptă moţiunea de cenzură şi retrage încrederea acordată Guvernului, prin hotărârea Parlamentului nr 31/2020. Potrivit Constituţiei, Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului noului Guvern învestit de Parlament”, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ceea ce caracterizează cel mai bine România de azi este cuvântul ”criză”. Preşedintele a subliniat că situaţia legată de moţiune” a fost generată de politicieni cinici”. Iohannis a anunţat că va convoca săptămâna viitoare consultări cu partidele politice.