Victor Ciutacu, editorial în ProSport, despre Novak Djokovic: „Fraier și Djokovic, nu putea să-și cumpere și el o adeverință de vaccinare la chiuvetă?”

Realizatorul România TV Victor Ciutacu a scris miercuri, în editorialul său din ProSport, despre situaţia lui Novak Djokovic, ţinut mai bine de 6 ore pe aeroportul din Melbourne. Tatăl tenismanului acuză că fiul său a fost lipsit de libertate, fiind izolat într-o cameră păzită de doi poliţişti şi unde niciun apropiat n-a dreptul să-l vadă.

05 ian. 2022, 22:22
Victor Ciutacu, editorial în ProSport, despre Novak Djokovic: „Fraier și Djokovic, nu putea să-și cumpere și el o adeverință de vaccinare la chiuvetă?”

Victor Ciutacu şi-a intitulat editorialul din ProSport „Fraier și Djokovic, nu putea să-și cumpere și el o adeverință de vaccinare la chiuvetă?”. Iată câteva dintre ideile exprimate de realizatorul România TV:

„La ora la care scriu acest text, Novak Djokovic se află, încă, spre bucuria iubitorilor de cătușe, în aeroportul australian pe care a aterizat. Pentru a juca tenis, Într-un turneu unde a fost invitat și pe care l-a câștigat până când nu a mai fost loc de numele lui pe soclul trofeului.

(…)

Din motive care-l privesc, imensul tenisman sârb a ales să nu se vaccineze. Și, în loc să-și cumpere o adeverință de vaccinat la chiuvetă, să-și asume public decizia. Cu toatea acestea, repet, a fost invitat, nu a dat buzna prin efracție la adăpostul întunericului, la marele turneu de tenis de la Antipozi. Într-o țară care a făcut religie din vaccinarea colectivă. E dreptul ei, al țării. Lucru care nu exclude că și el, campionul de tenis, are dreptul lui. În acest caz, să nu se vaccineze. Djokovic spune că-s rațiuni medicale care l-ar împiedica să o facă.

Citeşte şi Novak Djokovic, blocat de peste 5 ore în aeroportul din Melbourne, din cauza unor probleme cu viza. Premierul Australiei ameninţă că-l trimite înapoi acasă pe numărul 1 mondial

Are test PCR că-i sănătos și are și o hârtie la mână că nu-i face bine serul magic. Semnată de un doctor, nu de un sculer matrițer. Pe baza adeverinței medicale și de teamă că ar putea pierde un munte de bani excluzând prezența celui mai de succes câștigător al turneului, organizatorii australieni au făcut o excepție. Legală și aia, că nu erau damblagii să se ducă la brutărie de dragul rebelului sârb.

(…)

P.S. Dacă m-ar chema Djokovic, aș roi-o îndărăt cum aș ieși din circa de miliție a aeroportului. Și i-aș lăsa să se spele pe cap cu turneul lor elitist. Poate și-ar găsi și alt câștigător, că altfel nu li se arată. Oricum, pe cea mai mare campioană de tenis a lor, Margaret Court, australienii au excomunicat-o și i-au șters numele de pe avion fiindcă-i religioasă și nu-i place curentul LGBT. Dar eu mă numesc Ciutacu. (…)

Citeşte editorialul complet pe ProSport

Citeşte şi Adevăratul motiv pentru care Bianca Andreescu nu merge la Australian Open 2022. Cum a fost fotografiată tenismena de origine română