EXCLUSIV Marcel Ciolacu vrea să fie premier în locul lui Ciucă: „Trebuie să respectăm lucrurile stabilite”

Acordul dintre PSD, PNL şi UDMR prevede ca perioada de 3 ani până la alegerile guvernamentale va fi împărţită între PNL şi PSD.

23 feb. 2022, 22:23
EXCLUSIV Marcel Ciolacu vrea să fie premier în locul lui Ciucă: „Trebuie să respectăm lucrurile stabilite”

Președintele PSD Marcel Ciolacu i-a transmis zilele trecute liderului PNL Florin Cîțu că o eventuală destrămare a coaliției de guvernare va duce la alegeri anticipate. Comentariul lui intervine în condițiile în care cei doi lideri ai principalelor partide din coaliția de guvernare fac în ultimul timp declarații prin care se critică reciproc.

EXCLUSIV Conflictul din Ucraina. Traian Băsescu: „Plătim slugărnicia noastră faţă de Moscova. Banii pe care îi dăm de ani de zile pentru gaze sunt banii cu care Putin îşi consolidează armata”

„Îl anunţ oficial pe domnul Cîţu: dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate”, a avertizat Marcel Ciolacu. „Nu cred că România îşi permite să aibă în acest moment alegeri anticipate”, a punctat el.

În exclusivitate la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, Marcel Ciolacu anunţă că va prelua funcţia de premier al României, indiferent de contesxtul politic.  „Decizia mea de a lasa prima rotaţie pe Nicolae Ciucă a fost decizie importantă. Numirea premierului Ciuca are legătură cu anticiparea, noi am pus un general prim-ministru. Cred ca Ciucă îşi face datoria”, a spus liderul PSD, în exclusivitate la Romania TV. Ciolacu a adăugat că nu va renunţa la funcţia de premier pentru Ciucă: „Eu cred în gentleman agrement, ne respectam lucrurile stabilite”.

Nicolae Ciucă, declarații comune cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis: Am condamnat ferm noua încălcare de către Rusia a dreptului internaţional a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei

PSD și PNL vor guverna și după 2024! Este dorința lui Marcel Ciolacu, cel care consideră că guvernarea PNL din 2020 și 2021 a fost una catastrofală. Liderul PSD îl avertizează pe omologul său de la PNL, Florin Cîțu, că dacă formula de guvernare din acest moment nu va satisface promisiunile făcute românilor, atunci anul 2024 ar putea consemna ruperea coaliției. ”Au fost 2 ani de guvernare catastrofali. Nu au anticipat nimic din ce se întâmplă anul acesta. Eu cred că această coaliție va fi și în 2024, dacă vom livra ceea ce am promis. Eu cred că trebuie să îi fie clar și domnului Cîțu, și mie. Suntem singura țară cu PNRR la secret.

Trebuie să rămânem la aceeași anvelopă de investiții, să menținem reformele.”, a explicat Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Preşedintele PSD spunea, în urmă cu câteva zile, că partidele de la guvernare ar trebui să nu mai vorbească despre ruperea coaliţiei şi despre mici certuri, în condiţiile în care au „atâtea crize la uşă”.

Acordul dintre PSD, PNL şi UDMR prevede ca perioada de 3 ani până la alegerile guvernamentale va fi împărţită între PNL şi PSD, care vor da premier câte 1 an şi jumătate, astfel că Marcel Ciolacu ar trebui să devină şef la Palatul Victoria din 2024.


loading...
Partenerii noștri