EXCLUSIV| Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Paște

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit duminică seară, în exclusivitate, la România TV, despre ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Paște.

09 apr. 2023, 19:52
EXCLUSIV| Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Paște
EXCLUSIV| Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Paște

Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Paște. Ministrul a venit cu vești bune pentru români chiar în seara de Florii și a anunțat că pensiile pe card au intrat încă de vineri, iar cele prin factorul poștal vor fi încasate până cel târziu în 11 aprilie.

Citește și Voucherele pentru alimente vor fi distribuite până în 13 aprilie, anunță Marius Budăi. Ministrul a precizat ce se întâmplă cu pensiile românilor

Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Paște

”Seniorii României care încasează pensiile pe card, în cont bancar, vineri dimineață am reușit să facem plata astfel încât vineri după-amiază am primit foarte multe mesaje de la părinții și bunicii noștii care îmi spuneau că deja le-au intrat banii și au putut să se folosească de ei. Este un mod prin care am crezut că este important să fim, măcar așa, alături de seniorii României în această perioadă se sărbători pascale pentru că calendarul se întindea de fiecare lună până la data de 15. Pe 1 și 15 ale lunii se face plata, iar Paștele creștin-ortodox este în data de 16.

Am considerat necesar să întreprind astfel de măsuri astfel încât, și cei dintre seniorii României care încasează pensiile prin factor poștal să intre în posesia lor până cel târziu în data de 11, în funcție de calendarul stabilit și am comprimat calendarul cu patru zile în această perioadă și le mulțumesc lucrătorilor poștali care s-au implicat în această acțiune, mulțumesc tuturor colegilor care au înțeles că trebuie să facem acest efort”, a spus Marius Budăi, la România TV. 

De asemenea, ministrul Muncii a anunțat că voucherele de alimente vor fi distribuite până în 13 aprilie.

”Voucherele de alimente vor fi distribuite până în data de 13 pentru toate categoriile vulnerabile și pentru acei dintre seniori care au pensiile până într-o 1.700, dar și pentru celelalte categorii vulnerabile de cetățeni care au până într-0 1.700 de ei să încaseze aceste sume de bani până în data de 13 aprilie astfel încât și dumnealor să se folosească de ei, atât cât este posibil de acești bani”, a mai spus Marius Budăi.

Citește și Marius Budăi confirmă. Veste bună pentru 5 milioane de pensionari. Banii intră pe card cu 4 zile mai devreme