EXCLUSIV Marius Budăi anunţă când intră ajutorul de 700 de lei: „Pe 4 sau 5 iulie se vor primi pensiile, cu aceşti 700 de lei în plus”

Ministrul Muncii Marius Budăi a intervenit telefonic luni, la România TV, pentru a explica din ce dată vor primi ajutorul de 700 de lei românii care beneficiază de acesta.

27 iun. 2022, 20:27
EXCLUSIV Marius Budăi anunţă când intră ajutorul de 700 de lei: „Pe 4 sau 5 iulie se vor primi pensiile, cu aceşti 700 de lei în plus”

Marius Budăi a transmis, în exclusivitate la România TV, veşti bune pentru românii care vor beneficia de ajutorul de 700 de lei acordat de guvern, acesta declarând că sumele vor ajunge la populaţie după calendarul normal al pensiilor. Astfel, spune ministrul, un român care încasa pensia pe 4 iulie, de exemplu, la aceeaşi dată va primi, odată cu pensia, şi cei 700 de lei.

„Luam cu modestie aceste masuri. Ne-am fi dorit ca sumele sa fie mai mari, dar trebuie un echilibru. Incepand cu data de 1 iulie cupoanele vor fi gata. Pentru cei care incaseaza sumele pe card vor primi suma de 700 de lei pe card, care se va reflecta şi pe talonul de pensie, iar pentru cei care primesc prin factor postal vor primi dupa calendarul incasarii pensiei. Daca pe 4 iulie incasa pensia, pe 4 sau 5 primeste pensia plus suma de 700 de lei.

O sa explic de cate ori am ocazia. Acum acel sprijin de 50 de euro este acordat in 4 transe, iunie, august, octombrie si noiembrie. In iunie am avut patru etape pana la livrare, dar din august nu vor mai fi aceste probleme. Daca nu va primi cineva cardul pana la sfarsitul lunii iunie, ci pe 5 iulie sa zicem, nu se pierde suma aferenta lunii iunie, ci ii intra pe card atunci.

Citeşte şi: Vouchere de 250 de lei. Atenţie, banii NU se pot scoate de la bancomat! Veste bună pentru 350.000 de români, banii au intrat luni

Daca vor fi dificultati in implementare vom interveni imediat, ca acest sprijin sa ajunga la cei care au neaparata nevoie.

Vreau sa spun ca in aceasta masura de 50 de euro sunt incadrate si alte persoane vulnerabile, nu doar seniorii. Cand am facut alianta de guvernare nu stiam ca vom avea un razboi la granita. AM fost proactivi, am implementat pachete economice si sociale, desi nu ne facem un titlu de glorie. Suntem foarte atenti la cifre si vrem ca in continuare sa putem sa luam masurile care se impun pentru sprijinirea romanilor”, a spus Marius Budăi, la România TV.

Citeşte şi: ATENŢIE! Sunt trimise emailuri false în numele ANAF. Ce trebuie să facă românii care primesc astfel de mesaje


loading...