EXCLUSIV Marius Budăi îi dă replica ministrului Predoiu care reclamă „o adevărată schizofrenie cu privire la pensii”: „Ne facem că nu mai ştim ce-am semnat în PNRR”

După ce ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că în PNRR există „o adevărată schizofrenie” cu privire la pensii şi că problema pensiilor speciale este în portofoliul Ministerului Muncii, ministrul Budăi îi dă replica şi îi reaminteşte că PNRR a fost conceput, semnat şi trimis de guvernul de dreapta din care şi ministrul Predoiu a făcut parte.

18 apr. 2023, 21:49
EXCLUSIV Marius Budăi îi dă replica ministrului Predoiu care reclamă „o adevărată schizofrenie cu privire la pensii”: „Ne facem că nu mai ştim ce-am semnat în PNRR”

Marius Budăi a declarat, în emisiunea România la raport de la România TV, că nu ţine morţiş să-i dea o replică ministrului Justiţiei, dar îi atrage atenţia asupra fugii de responsabilitate. Ministrul Muncii a invocat faptul că PNRR a fost conceput, semnat şi trimis de guvernul de dreapta din care şi Cătălin Predoiu a făcut parte.

Nu ştiu dacă neapărat trebuie să-i răspund domnului Predoiu, însă pe mine mă îngrijorează fuga asta de responsabilitate. Atunci când erau în guvernul de dreapta şi au semnat PNRR şi au trimis PNRR şi făceau din PNRR un titlu de glorie, atunci era bine. Acum ne facem că nu mai ştim ce-am semnat atunci, ce au spus atunci sau la ce s-au gândit atunci. 

Vorbim despre creşterea pensiilor din sistemul public. Da, tocmai pentru că ştim că pensiile trebuie să mai crească în România, când PSD a fost la guvernare a luptat pentru asta, luptăm şi acum. Amintiţi-vă când am propus o majorare cu 10% discutată în PSD ca propunere pentru coaliţie mi se cerea demisia. 

Până la urmă coaliţia a luat decizia corectă. Miniştrii de linie să vină cu propuneri astfel încât tot ce s-a asumat prin PNRR de către o parte dintre cei care şi acum sunt miniştri să fie înfăptuit pentru că în coaliţie s-a discutat foarte clar. Ministerul Muncii, constituţional, nu are dreptul să modifice statute care au fost votate prin legi speciale.

Citeste si Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări cu privire la majorarea salariului minim: „Sunt discuții pentru o nouă creștere a salariului minim”

Ministrul Marius Budăi îi bate obrazul lui Cătălin Predoiu: „Mă îngrijorează fuga de responsabilitate”

Repet, mă îngrijorează fuga de responsabilitate pentru ce ai facut cândva, când voiai să iei voturi, când se desfiinţau pensii speciale în 30 de zile, când s-a semnat acest PNRR, când am plafonat plata cu pensiile din PIB până în 2070.Nu încap într-o singură frază plafonarea plăţii pensiilor cu dorinţa de creştere a pensiilor. Acum, după război, mulţi viteji se arată. Până la urmă, existenţa unui loc de muncă este cea mai bună protecţie

„, a conchis ministrul Muncii, Marius Budăi.