EXCLUSIV | Mihai Tudose aruncă bomba despre motivul demiterii lui Alexandru Nazare. „Nu a vrut să facă ce i-a trasat Cîţu, în sensul de a da bani doar primarilor PNL. E bătaie pe ciolan”

Mihai Tudose, vicepreşedintele PSD, a declarat, joi, la România TV, că Alexandru Nazare a fost demis de la conducerea Ministerului Finanţelor de Florin Cîţu pe motiv că nu ar fi dat bani "primarilor PNL şi acolo unde are Cîţu interese politice".

08 iul. 2021, 21:49
EXCLUSIV | Mihai Tudose aruncă bomba despre motivul demiterii lui Alexandru Nazare. „Nu a vrut să facă ce i-a trasat Cîţu, în sensul de a da bani doar primarilor PNL. E bătaie pe ciolan”

Mihai Tudose a ironizat faptul că a fost comparat cu Florin Cîţu, căruia i-ar putea fi retras sprijinul politic, pe fondul scandalului demiterii lui Alexandru Nazare. Actualul europarlamentar social-democrat a reaminitit momentul în care a fost nevoit să demisioneze din funcţia de premier în ianuarie 2018.

„Nu m-au convins, pur şi simplu mi-au retras sprijinul politic. Cei care mi-au dat votul mi-au zis să nu mai fiu. Am plecat.

Comparaţia cu domnul Cîţu mă face să mă duc să mă sinucid. Se mai întâmplă şi nenorociri cu biroul ăla. Nu mă comparaţi cu Florin Cîţu. Cred că suferă de ceva. E părerea mea că suferă de ceva, acolo la cap, pe undeva”, a afirmat Mihai Tudose, într-o intervenţie telefonică în emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV.

De asemenea, Mihai Tudose consideră că motivele remanierii lui Alexandru Nazare sunt „clare”, din punctul său de vedere.

„Nazare nu a vrut să facă ce i-a trasat domnul Cîţu, în sensul de a da bani doar primarilor PNL şi acolo unde are Cîţu interese politice. Nu e foarte fericit cu împrumuturile ăstea imense. Săptămâna trecută a mai luat vreo trei miliarde de euro”, a apus europarlamentarul PSD.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Emanuel Ungureanu: „Cîţu să ne lase, pentru că dă foc la ţară. Noi, cei din USR, am făcut o greşeală”

Mihai Tudose: „Declaraţiile lui Cîţu ne duc cu gândul că e mai bine pentru ţară ca el să fie scos din funcţie”

„Să schimbi un ministru de Finanţe în timp ce PNRR e un instrument financiar… Spui că economia bubuie, tremură, geme, creşte cu 7%, înseamnă că ministrul de Finanţe e performant. Şi tu îl dai afară. E bătaie pe ciolan, e circ. Nu doi bani pe ce se întâmplă în ţară.

În fiecare zi declaraţiile lui Cîţu ne duc cu gândul că e mai bine pentru ţară ca el să fie scos din funcţie, că îl scoate preşedintele, că îl scoate partidul lui, că îl scot românii în stradă… Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a mai precizat Mihai Tudose.

Mihai Tudose, despre următorul ministru de Finanţe: „Înţeleg că vrea să pună un prieten cu care a mai avut nişte business-uri”

Fostul premier Mihai Tudose s-a arătat revoltat deoarece, din punctul său de vedere, „bugetul României a devenit un instrument de şantaj politic, de cumpărare a votului în interes personal”.

„E vorba doar despre el (de Florin Cîţu, n.red). Înţeleg că vrea să pună la Finanţe un prieten cu care a mai avut nişte business-uri”, a conchis Mihai Tudose, vicepreşedinte PSD.

În schimb, premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că a anunţat liderii coaliţiei referitor la decizia remanierii lui Alexandru Nazare, cu toate că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că nu a existat acordul său şi nici al forurilor statutare ale PNL.

Citeşte şi: Florin Cîţu îl contrazice pe Ludovic Orban privind revocarea lui Alexandru Nazare. „Am anunţat liderii coaliţiei. Decizia am luat-o marţi”