Florin Cîţu îl contrazice pe Ludovic Orban privind revocarea lui Alexandru Nazare. „Am anunţat liderii coaliţiei. Decizia am luat-o marţi”

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că a anunţat liderii coaliţiei referitor la decizia remanierii lui Alexandru Nazare, cu toate că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că nu a existat acordul său şi nici al forurilor statutare ale PNL.

08 iul. 2021, 21:04
Florin Cîţu îl contrazice pe Ludovic Orban privind revocarea lui Alexandru Nazare. „Am anunţat liderii coaliţiei. Decizia am luat-o marţi”

Florin Cîţu a amintit că va face o analiză a ministerelor din Cabinetul pe care-l conduce şi că era „normal” să înceapa analiza unde a propus el ministrul, adică la Ministerul Finanţelor.

„În primul rând, am făcut ce am promis. Am spus că voi face o analiză a tuturor ministerelor şi era normal să încep cu analiza ministerului unde eu am propus ministrul. Şi dacă nu ai curajul să-ţi faci propria analiză, atunci nu mai începi cu această analiză.

Decizia am luat-o marţi când i-am spus domnului ministru să-şi dea demisia. Am anunţat liderii coaliţiei. Aseară m-a anunţat că-şi dă demisia şi am mers mai departe cu planul de revocare”, a declarat Florin Cîţu, la Craiova.

Citeşte şi: Rareş Bogdan joacă în tabăra lui Florin Cîţu: Ludovic Orban ştia de marţi de această decizie. Poate nu îşi aminteşte. Cred că e un joc politic

Premierul a dat de înţeles că proiectele de la Ministerul Finanţelortrebuie să continue „într-un ritm mai alert” şi „contează cel mai mult ca echipa guvernamentală să performeze”. Întrebat dacă decizia schimbării din funcţie a lui Alexandru Nazare are legătură cu opţiunile sale pentru congresul PNL, Cîţu a dezmiţit această informaţie.

„Nu au nicio legătură cu intervenţiile politice. Alexandru Nazare e în filiala PNL Prahova. E vorba despre echipa guvernamentală. Contează performanţa echipei guvernamentale şi e important ca toţi miniştrii să aibă performanţă”, a mai precizat Cîţu.

Citeşte şi: Emanuel Ungureanu (USR PLUS) cere retragerea sprijinului pentru premierul Florin Cîţu. „I s-a umflat capul de la putere. Intră la rupere în tabăra lui Orban și e dispus să facă orice”

În schimb, Ludovic Orban este revoltat de decizia premierului de a-l revoca din funcţia de ministru al Finanţelor pe Alexandru Nazare. Preşedintele PNL susţine că nu existau motive de remaniere, ci doar de mândrie.

Liderul PNL  îl demolează pe Cîţu după remanierea ministrului Finanţelor. Orban a declarat că premierul Florin Cîţu nu avea motive ca să-l demită din funcţia de ministru al Finanţelor pe Alexandru Nazare. Orban a precizat că premierul nu a avut acordul său sau al partidului.

„Vreau să cred că nu e nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză și a fost remaniat. Vreau să cred, deși îmi e foarte greu, că nu e o răzbunare. V-am spus legat de remaniere că în conformitate cu evaluarea mea ca președinte al PNL dar și cu activitatea miniștrilor, eu ca președinte sunt mulțumit de activitatea miniștrilor PNL și îi susțin. Ce m-a deranjat cel mai mult este faptul că a fost invocat acordul meu. Nu a avut acrodul meu, nici al forurilor statutare ale PNL. La ședința coaliției domnul prim-ministru nu a fost prezent”, a declarat Ludovic Orban.