EXCLUSIV Pensii 2022. Ministrul Muncii, cel mai aşteptat anunţ pentru pensionari. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Ministrul Muncii a făcut dezvăluiri exclusive, la România Tv, privind majorarea pensiilor românilor. Marius Budăi a explicat ce se întâmplă cu negocierea PNRR.

16 mai 2022, 20:41
EXCLUSIV Pensii 2022. Ministrul Muncii, cel mai aşteptat anunţ pentru pensionari. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Pensii 2022. Ministrul Muncii a făcut cel mai aşteptat anunţ pentru pensionari. Marius Budăi a dezvăluit, la România Tv, ce se întâmplă cu negocierea PNRR-ului pe partea de pensii.

Pensii 2022. Ministrul Muncii: Seniorii acestei ţări au nevoie de sprijin din partea Guvernului

Marius Budăi a explicat în ce stadiu se află discuţiile cu cei de la Comisia Europeană privind modificarea PNRR.

Citeşte şi PENSII 2022. Vârsta de pensionare creşte pentru femei. Care este SINGURA excepţie

„Suntem in situatia in care tot mai multi lideri europeni ni se alatura demersului de negociere cu cei din Comisia Europeană a celor două aspecte legate de sistemul de pensii, procentul de 9,4 % şi acel an 2070. Acum cateva zile, secretarul general al Sindicatului din UE a trimis o scrisoare Comisiei Europene in care îşi exprimă punctul de vedere în sensul că trebuie să discutăm acele două aspecte. Inaintăm discutiile şi cu reforma pensiilor, cu contractul de asistenta cu banca Mondiala.

Nu ne dorim sa punem  in pericol PNRR.

Suntem atenţi la ceea ce se întampla, la dinamica cifrelor. Dinamica cifrelor la preturi arata că seniorii acestei tări au nevoie de un sprijin din partea Guvernului. Vine acum al doilea pachet social”, a declarat Marius Budăi la România Tv.

Ministrul a dezvăluit că pensionarii cu venituri mici îşi vor primi cardurile sociale începând cu 1 iunie, după care vor primi şi banii aferenţi lunii iunie.

„In aceste zile se poarta discutii cu furnizorii de carduri. Vor trebuie confectionate, imprimate cu datele cu caracter personal, si vor fi distribuite. Incepand cu 1 iunie se va incepe distribuirea cardurilor, după care vor primi si primii bani aferenti lunii iunie”, a mai precizat Budăi.

Reamintim că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spune că măsurile sociale luate de guvern duc numai la creșterea deficitului, întrucât România nu își permite să finanțeze reduceri de taxe sau impozite pentru români, fiindcă o bună parte din banii publici încasați sunt cheltuiți direct pe salariile bugetarilor.

„Alimentează deficitul. Dacă se  poate ține deficitul sub control, ele nu afectează inflația. Dar bugetul țării nu dispune de resurse. Nu ai cum când 90% din bani sunt pensii și salarii, bani pentru bugetari.  Ca să fiu mai clar. Apare un Valentin Lazea și spune că asta este inflația. Pentru cei care au dificultăți, amânarea ratelor e o măsură  bună. La moratoriul trecut era clar că dobânzile merg în jos. Acum, lucrurile nu stau așa.  Noi avem un deficit de 7%, acum vrem să mergem spre 3%”, a declarat Isărescu,  joi, în prezentarea raportului privind inflaţia pe trimestrul 1 din 2022.

Citeşte şi Pensii 2022. Câţi bani vor primi în plus pensionarii după recalcularea pensiilor. Şeful Casei de Pensii explică formula de calcul a pensiei