PENSII 2022. Vârsta de pensionare creşte pentru femei. Care este SINGURA excepţie

Marius Budăi, ministrul Muncii a anunțat că vârsta de pensionare a femeilor va fi egală cu vârsta de pensionare a bărbaților. Șeful Muncii a explicat că majorarea vârstei de pensionare pentru femei este un lucru asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

16 mai 2022, 10:15
PENSII 2022. Vârsta de pensionare creşte pentru femei. Care este SINGURA excepţie

PENSII 2022. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că vârsta de pensionare se va modifica pentru femeile din România. Vârsta standard de pensionare pentru femei este în prezent de 61 de ani și 6 luni și va crește treptat până la egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani. Creşterea vârstei de pensionare va avea loc gradual, până în 2030.

Va exista însă o excepție de la regulă. Ministerul Muncii are în vedere o lege care prevede că femeile care au avut mai mulţi copii să iasă mai repede la pensie.

„Este un lucru asumat prin PNRR. Vârsta de pensionare la femei creşte oricum în baza legii actuale 263 şi va ajunge la 63 de ani, după care va urma o etapă unde va fi egalizare la 65 de ani, dar nu dintr-o dată.

Se va întâmpla etapizat, deci probabil va fi undeva prin 2030”, a explicat ministrul Muncii.

Pensii 2022. Vestea mult aşteptată de milioane de pensionari. Marius Budăi a anunţat că lucrează la rezolvarea inechităţilor

PENSII 2022. Reamintim faptul că pentru bărbați, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Stagiul complet de cotizare pentru femei este de 31 de ani și 6 luni și va crește treptat până la 35 de ani până în luna ianuarie 2030. Stagiul complet de cotizare pentru bărbați este de 35 de ani.

PENSII 2022. Ministrul Muncii, despre majorarea  de anul acesta: Nu ştiu care va fi procentul, dar nu excludem nicio variantă

Ministrul Muncii, Mariu Budăi a afirmat, luni, la sediul PSD, că guvernul va face toate eforturile pentru majorarea pensiilor anul acesta. Nu ştiu care va fi procentul, dar nu excludem nicio variantă, a mai spus el.

Citeşte şi: Creşte vârsta de pensionare. Marius Budăi: „Este un lucru asumat prin PNRR. Se va întâmpla etapizat”

Ministrul Muncii a declarat că nu exclude nicio variantă în privinţa majorării pensiilor anul acesta şi va spune mai multe când va avea ceva clar.

”Nu ştiu care va fi procentul, dar nu excludem nicio variantă”, a mai spus ministrul Muncii, precizând că se va face anunţul  atunci când vor avea în coaliţia politică o decizie luată. ”Vom face toate eforturile”, a mai spus Budăi, întrebat dacă este clar că anul acesta va exista o majorare a pensiilor.


loading...
Partenerii noștri