EXCLUSIV Mugur Mihăescu ştie motivul din spatele valului de creşteri de taxe: „Statele au închis economiile în aşa zisa pandemie, iar acum fac ce ştiu mai bine, japcă”

Actorul şi antreprenorul Mugur Mihăescu, proprietarul mai multor localuri din Centrul Vechi al Bucureştiului, a avut luni o intervenţie telefonică, la România TV, pentru a comenta creşterile de taxe aflate pe masa Guvernului.

27 iun. 2022, 21:04
EXCLUSIV Mugur Mihăescu ştie motivul din spatele valului de creşteri de taxe: „Statele au închis economiile în aşa zisa pandemie, iar acum fac ce ştiu mai bine, japcă”

Mugur Mihăescu, ale cărui afaceri vor fi afectate direct de creşterile taxelor pe „vicii”, cum ar fi acciza pe tutun şi băuturi alcoolice, spune că această situaţie nu se regăseşte doar în România, ci în majoritatea statelor care au adoptat măsuri de tip lockdown în timpul pandemiei, acestea blocând economiile, care acum trebuie redresate prin infuzii masive de capital.

„Statul este cel mai bun manager. In cartea statului de business, capitolul 1 se numeste japca, asta a demonstrat. Sa zicem ca nu-ti mai faci concedii, nu mai bei, nu mai fumezi, dar sa va dau un exemplu: ni se spune ca barilul de petrol este foarte scump, este 125 de dolari, si de aceea platim 10 lei benzina. Acum 10 ani barilul era 145 de dolari si benzina 3 lei. Acum, pentru ca au inchis economiile in asa zisa pandemie, acum nu vor sa dea socoteala si aplica ce stiu ei mai bine, japca. Vin tot felul de oameni cu cravata si ne explica ei frumos cum situatia e grava. In loc sa ne spuna ca au tiparit bani pentru ca au inchis economiile. Sa spuna statul care e sistemul prin care cand era 145 barilul, benzina era 3 lei, iar acum e 125 si benzina 10 lei. As vrea si eu sa aplic in businessul meu privat sistemul asta.

Citeşte şi: Guvernul pregăteşte o nouă schemă de ajutoare de stat, în valoare de 300 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare din România

Apoi impozitul pe dividende. Dividendele au fost introduse pentru atunci cand tu, ca investitor, plasai fonduri intr-o companie, iar ea muncea pentru tine. Dar asta nu se aplica SRL-urilor, asta ar trebui aplicata doar in cazul SA-urilor. In cazul unui SRL, investitorii sunt si muncitori, ei nu stau cu un laptop pe o plaja si se uita cum le creste investitia intr-o companie. Este o impozitare total injusta. Iar acum sa mai si creasca acest impozit, este japca.

Acum salariile din sistemul bugetar sunt mai mari decat in privat. Mie mi se pare de neacceptat sa faci aceasta concurenta privatului, apoi doar mediul privat sa raspunda. Dar sunt peste 1 milion de astfel de posturi la stat, este visul oricarui roman acum sa fie angajat la stat. Hai sa vedem cum putem reorganiza, digitaliza, acest sistem, astfel incat sa mai reducem numarul acestor posturi.”, a spus Mugur Mihăescu, la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marius Budăi anunţă când intră ajutorul de 700 de lei: „Pe 4 sau 5 iulie se vor primi pensiile, cu aceşti 700 de lei în plus”