EXCLUSIV Olguţa Vasilescu a răbufnit după ce a fost acuzată că face risipă de curent: „Aud de două zile ca nu vreau sa fac economie. De la ce, de la 12 calorifere?”

Olguţa Vasilescu a răbufnit după ce a fost criticată pentru faptul că, în plină criză de energie, Craiova va avea anul acesta iluminat festiv de sărbători.

20 sept. 2022, 22:29
EXCLUSIV Olguţa Vasilescu a răbufnit după ce a fost acuzată că face risipă de curent: „Aud de două zile ca nu vreau sa fac economie. De la ce, de la 12 calorifere?”

Olguţa Vasilescu a anunţat zilele trecute că iluminatul public de sărbători în municipiul Craiova nu va fi afectat de criza energetică. Anunţul său a stârnit imediat un val de critici, primarul fiind acuzat că face risipă de curent electric.

Olguţa Vasilescu a răbufnit la România tv

Citeşte şi Olguţa Vasilescu: „Nu înţeleg de ce se aruncă în continuare, necontrolat, deşeurile, din moment ce absolut toţi cetăţenii judeţului plătesc o taxă de gunoi”

Primarul Craiovei a răbufnit după ce a fost acuzat că face risipă de curent electric. Edilul a explicat, într-o intervenţie telefonică la România Tv, câtă energie electrică se consumă, de fapt, din cauza beculeţelor de Crăciun.

„Am vazut zilele astea toti haterii care spuneau că Olguta nu face economie şi face risipă de curent. Anul trecut am avut un milion de beculete, am avut 11.500kwh, asta înseamnă o factura pe perioada iernii undeva la 20.000 de lei, vorbim despre iluminatul de sărbători, nu despre iluminatul public.

Daca dvs considerati ca ar trebui sa facem economie de la 20.000 de lei si sa punem in balanta bucuria oamenilor care trebuie să se plimbe pe străzi iluminate frumos, nu să orbecăie asa cum s-a întâmplat anul trecut în Bucureşti şi să se împiedice în brazi de traforaj, înseamnă că noi nu mai stim ce avem de facut si trebuie sa-i lasam pe altii.

Anul trecut am fost pe locul 6 între targurile de Crăciun din Europa, vrem să ne păstrăm blazonul anul acesta. Vrem să extindem iluminatul de sarbatori si in alte cartiere.

Toate instalatiile astea consumă cat 12 calorifere care se afla în priză.

Am luat si noi o serie de măsuri pentru a reduce facturile la curet. De exemplu, într-un pasaj aveam niste lampi vechi, am facut un proiect sa le schimbam si sa fie tot pe led. Ne gandim ca in parcuri sa intrerupem iluminatul intre 12 noaptea si 5 dimineata, pentru că, teoretic nu are cine sa se plimbe noaptea in parc. Daca o sa luam aceasta masura o sa ne asiguram ca se inchide noaptea, astfel incat sa nu poata intra nimeni in parc.

Aud de 2 zile ca nu vreau sa fac economie. De la ce? de la 12 calorifere? Chiar nu înteleg lucrurile acestea”, a declarat edilul Craiovei într-o intervenţie telefonică la România tv.

Citeşte şi Jason Derulo, imagine virală la festivalul de la Craiova. Cum şi-a arătat artistul lenjeria „PSD” la concert, primind inimioare de la Olguţa Vasilescu