EXCLUSIV | Petre Daea, reacție înainte de audierea la DNA: „Nu mi-e teamă decât de Dumnezeu”

Vineri, 22 iulie, ministrul Petre Daea va fi audiat de procurorii DNA, în calitate de martor. Oficialul MADR a comentat pe marginea acestui subiect joi, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu. 

21 iul. 2022, 22:48
EXCLUSIV | Petre Daea, reacție înainte de audierea la DNA: „Nu mi-e teamă decât de Dumnezeu”

„Nea Petrică” nu-și face griji.

„Am costumul conștiinței mele profesionale, legată de misiunea pe care o am de îndeplinit. Am costumul muncii și al respectului față de muncă, al legăturii cu fermierii, pe care o voi desfășura cât timp voi avea posibilitatea să respir. Costumul muncii este cel care mi se potrivește. 

(…) Mie nu mi-e teamă decât de Dumnezeu. Știu că nu am greșit în viața mea. Am 52 de ani de muncă, un traseu corect, curat, respectat. Din acest punct de vedere nu mă tem, nu mă oprește nimeni din dorința de a face și a îndeplini misiunea încredințată”, a declarat Petre Daea, pentru România TV.

 

Petre Daea, pentru România TV: „Seceta a mușcat puternic din producția României”

 

Ce va face ministrul după audiere? Petre Daea va reveni la birou, apoi pe teren, printre fermieri.

„Nu vă spun (n.r. – ce fac după audiere). Merg în zootehnie, la fermă, la birou, cât e necesar, astfel încât să rezolv problemele țării”, a transmis Daea.

Seceta a mușcat puternic din producția României. Eu, ca inginer agronom, sunt chemat să vin cu soluțiile necesare, astfel încât să ofer confort fermierilor. Urmează să însămânțăm culturile de toamnă și să avem continuitate în domeniu”, a mai punctat oficialul MADR.

Petre Daea a fost chemat pentru a da declarații în dosarul în care a fost pus sub acuzare fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care ar fi făcut lobby pentru angajarea unor apropiați în niște instituții publice.