EXCLUSIV | Petre Daea garantează: „România nu intră în criză alimentară!”

Petre Daea oferă cetățenilor români încă o rază de speranță. Ministrul Agriculturii susține că țara noastră nu este vizată de o criză alimentară, pentru că recoltele deși au fost puternic afectate, sunt suficiente pentru consumul intern și chiar și pentru exporturi. 

21 iul. 2022, 22:02
EXCLUSIV | Petre Daea garantează: „România nu intră în criză alimentară!”

Joi seara, la România TV, Petre Daea a asigurat că românii nu vor trebui să mânânce insecte, așa cum se anunță în anumite proiecte aflate pe masa Comisiei Europene.

„Am spus-o foarte clar, rămân consecvent. România trebuie să-și asigure nevoile de hrană. Excendentul să fie distribuit acolo unde fermierii pot să găsească debușee de valorificare, ca să-și recupereze cheltuielile. 

Anul acesta este dificil, poate fi cu probleme de producție, dar nu din punctul de vedere al aprovizionării populației.

Nu intrăm în criză alimentară în interiorul României. O spune inginerul, omul Daea, cu experiența pe care o are și cu proba faptelor. O spun direct: anul acesta este sigur și din punctul de vedere al asigurării pâinii, știind că am recoltat din peste 90% a suprafeței țării cu grâu”, a declarat Petre Daea, pentru România TV.

 

Petre Daea: „Există strategie în Agricultură”

 

Petre Daea a reactivat proiectele legate de investițiile în irigații. Oficialul de la MADR susține că se va face rost de bani pentru proiectele pe care le are în plan.

„Am spus-o foarte clar și o repet: cantitatea de grâu a României este în buzunarul fermierului, el are posibilitatea să o valorifice. Rezervele de stat nu pot fi scoase. Ele pot fi folosite doar în interesul țării, în condiții deosebite (…) Avem necesarul pentru consumul intern. Tot timpul am exportat grâu, avem excedent e de producție. E adevărat că în momentul în care mergi și monitorizezi situația din țară și ești determinat să iei o măsură, o iei (…)

Au fost, sunt și vor fi bani (n.r. – la minister, pentru proiecte de investiții). E nevoie de intervenție de zi cu zi. Am plecat ieri de la 3 (n.r. – de la birou), am fost la 5 să mă întâlnesc cu muncitorii (…) Inginerul Daea, cu misiunea lui de ministru, poate să prezinte obiectivele de investiții în România, la orice oră din zi și din noapte.

Petre Daea o poate spune, că există strategie în domeniu, care nu a fost pusă în practică din cauza întreruperilor (n.r. – schimbările de la vârful MADR”, a mai punctat Daea.