EXCLUSIV Răspunsul lui Victor Ponta, când fiica lui l-a întrebat dacă trebuie să plece din România: „Dacă Rusia atacă România, oricum va fi al Treilea Război Mondial. Unde să te duci, în junglă?”

Fostul premier Victor Ponta a luat parte duminică seară la o ediţie specială prezentată de Ioan Korpos, pe tema războiului din Ucraina, în cadrul căreia a făcut dezvăluiri cutremurătoare.

27 feb. 2022, 23:44
EXCLUSIV Răspunsul lui Victor Ponta, când fiica lui l-a întrebat dacă trebuie să plece din România: „Dacă Rusia atacă România, oricum va fi al Treilea Război Mondial. Unde să te duci, în junglă?”

Victor Ponta a povestit un episod tulburător petrecut chiar în familia sa, după declanşarea războiului din Ucraina de către Putin, fiica sa întrebându-l pe fostul premier dacă România este în pericol să fie şi ea atacată de Kremlin şi dacă va trebui să plece din ţară.

„Faptul că suntem în NATO face ca România să nu fie în niciun pericol. Acest lucru îl spun și față de familia mea. Fiica mea mă întreabă dacă este cazul să plecăm din țară. M-a întrebat dacă România este în pericol. I-am spus că eu cred că, în România, nu este absolut niciun pericol. Dacă ar începe război în România, țară NATO, oricum este sfârșitul lumii. Ar fi al Treilea Război Mondial și nu mai ai unde să te duci. În junglă? Unde? Deci nu văd niciun pericol militar pentru România”, a spus Victor Ponta la România TV.

Victor Ponta a vorbit şi despre efectele pe care acest război din Ucraina le va avea asupra economiei româneşti.

Victor Ponta anunţă dezastrul: „Rusia şi Ucraina exportau două treimi din grâne la nivel mondial. Fără ele, va creşte preţul alimentelor”

„Noi nu ne-am gândit ca o sa mai traim ce au trait bunicii si parintii nostri, razboi in Europa. Sigur, a mai fost razboiul din Iugoslavia, conflictul din Siria, dar nu ne-am gandit ca se va ajunge aici. Ceea ce au facut Putin si Rusia e dincolo de orice logica. Sincer, nu inteleg nici logica politica. Intelegeam daca lua regiunea Donbas, lua Odessa, dar ce sa faca, sa ocupe o tara de 40 de milioane de locuitori, Ucraina?

Nici Georgia nu a reusit s-o ocupe in 2008, care e o tara mica. I-a batut un pic cu bombe, s-au inteles si aia a fost. Nu intelege nimeni nici omorârea de civili în anul 2022.

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Vladimir Putin, președintele – terorist, nu mai e un om rațional. A devenit un pericol pentru lume”

Dincolo de acest aspect politic, din punct de vedere economic, Rusia va plati un pret urias, pe care Putin nu l-a calculat bine. Insa ce nu vorbeste nimeni, pentru ca nu a fost timp, dar trebuie sa le spunem oamenilor, este efectul economic pe termen lung asupra Romaniei si Europei de Est, care vine dupa alte doua crize majore in ultimii doi ani, criza Covid si criza energetica, care este deja de un an, nu de o luna.

Pretul petrolului a ajuns la cea mai mare nivel de la criza din 2008. De ce? Pentru ca cei care produc petrol, il vand mai scump acum, cand nu mai e pe piata petrol rusesc. Adica Arabia Saudita, Nigeria, Venezuela.

Apoi Ucraina si Rusia acopereau doua treimi din exportul mondial de grane. Nu mai poti sa cumperi nici din Ucraina, nici din Rusia, deci va creste pretul la alimente.”, a spus Victor Ponta.

Citeşte şi: Lucian Bode susţine sancţionarea şi revizuirea contractelor de furnizare de carburant din Rusia: „Am demarat o analiză, ne vom conforma deciziilor la nivel european”