George Simion, reacție furibundă după uciderea ilegală a ursului: ”România nu este groapa de gunoi a nimănui”

George Simion, co-președintele AUR, a declarat pentru România TV faptul că ministrul Mediului ar trebui să reacționeze după ce un prinț austriac a ucis cel mai mare urs din România.

05 mai 2021, 12:32
George Simion, reacție furibundă după uciderea ilegală a ursului: ”România nu este groapa de gunoi a nimănui”

George Simion a reacționat după ce un prinț austriac a ucis cel mai mare urs din țară. Liderul AUR susține că ministrul Barna ar trebui să reacționeze după ce cel mai mare urs din România a fost ucis de un prinț din Austria, mai ales că acesta este apropiat de Covasna și Harghita.

Liderul PSD a precizat că parlamentarii își revin greu după vacanța de Paște și nu s-au prezentat la Parlament, cei mai mulți fiind deputații AUR. Mai mult decât atât, George Simion susține că AUR este singurul partid care luptă pentru români și România.

George Simion a reacționat după ce un prinț austriac a ucis cel mai mare urs din țară

”Este un simbol național ce se intampla cu felul în care vin străinii aici și ne îngroapă în gunoaie, vâneaza ce vor. Am văzut multe cazuri în care folosesc proxenetism, folosesc minori și am tras astăzi la Parlament un semnal de alarmă că România nu este groapa de gunoi a nimănui. Domnul Ministru de la Mediu ar trebui să reacționeze. Nu poate să vină oricine din străinătate, fie el prinț, și să arunce cu nisște euro în sus și să omoare animale. Este timpul să oprim aceste practici” , a declarat George Simion pentru România TV.

”Este timpul să oprim aceste operațiuni,oricine are bani își închipuie că poate veni în România să facă orice, cu copii noștri, cu animalele din munții Carpați. Noi o să apărăm românii până la capăt. Parlamentarii nu prea sunt la treaba, își revin greu după vacanță. Noi, AUR, suntem singurii care se luptă pentru români, nu e problemă, o vom face până la capăt” , a adăugat acesta.

Citește și: Victoraș Micula, trimis în judecată într-un nou dosar penal. A tras cu pușca în plină stradă

Asociațiile Agent Green și VGT acuză un prinț din Austria de uciderea celui mai mare urs din România, Arthur. Totul, sub pretextul eliminării unei ursoaice din Covasna, care face stricăciuni în gospodăriile localnicilor.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România în luna martie a acestui an și contra unei taxe de 7.000 de euro și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs, totul prin derogarea oferită de ministerul mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat mai multe pagube la unele ferme din Ojdula, județul Covasna, conform asociației Agent Green într-un material postat pe site-ul propriu.

Se pare că prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu se apropiase niciodată de casele localnicilor.  Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulți ani de rangerul Agent Green din zona respectivă și era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și neobișnuit cu prezența omului și sursele de hrană oferite de acesta.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul bebeluşului mort la botez în Suceava. Legiştii au stabilit cum a decedat copilul