EXCLUSIV Sângele de pe hainele Poliției. Cum a fost tratată iubita lui Eduard, tânărul drogat mort în chinuri, de agenții care i-au adus bărbatului sfârșitul: „Nimeni nu voia să-mi spună adevărul”

Mălina, iubita lui Eduard Giosu, a dezvăluit ce s-a întâmplat după ce tânărul de 30 de ani a ajuns la spital inconștient și cu cătușele puse la mâini. Cum s-au comportat agenții de poliție în timp ce bărbatul își dădea ultima suflare pe patul de spital.

03 oct. 2023, 21:56
EXCLUSIV Sângele de pe hainele Poliției. Cum a fost tratată iubita lui Eduard, tânărul drogat mort în chinuri, de agenții care i-au adus bărbatului sfârșitul: „Nimeni nu voia să-mi spună adevărul”
Eduard Giosu, tânărul mort după ce a fost bătut de polițiști

Iubita lui Eduard Giosu rupe tăcerea, după ce tânărul bătut și lăsat inconștient de agenții de poliție de la Secția 17 a murit. Aceasta spune că situația a fost una fulgerătoare, atunci când a ieșit afară pentru a vedea ce se întâmplă, și-a găsit partenerul căzut într-o baltă de sânge. Aceasta susține că polițiștii nu ar fi sunat la ambulanță dacă nu ar fi insistat ea.

„Totul s-a întâmplat atât de fulger. Adică Eduard a zis că iese afară să fumeze o țigară și în 20 de minute nu mai era. Eu l-am găsit la 03.33. A fost sunat prima dată la SMURD la 03,33. Ei când m-au văzut pe mine s-au panicat și atunci au sunat prima dată. De când au sunat prima dată până a venit SMURD-ul nu s-a întâmplat nimic. Nu m-au lăsat să pun mâna pe el. Eu m-am pus în genunchi lângă el și a venit un polițist lângă mine și a zis ‘nu-l atinge’. Înseamnă că a avut niște traumatisme nasoale și nu știam dacă i-au rupt gâtul și nu l-am mai atins de frică să nu pățească ceva.

Am întrebat când vine SMURD-ul, nu mi s-a răspuns. Îl lăsau pe băiatul ăsta să moară acolo. Își dădea efectiv ultimele suflări și mai făceau și glume să-l ducem la Obregia sau la Universitar de urgență”, a delcarat iubita lui Eduard.

Citește și: EXCLUSIV Iubita lui Eduard, tânărul mort după ce a fost bătut și încătușat de polițiști, dezvăluiri șocante despre ultimele clipe ale acestuia. Cine sunt călăii bărbatului de 30 de ani: „Își dădea efectiv ultimele suflări și mai făceau și glume”

După ce, într-un final, a venit ambulanța, tânăra a încercat să afle unde va fi transportat iubitul ei, dar nimeni nu i-a dat un răspuns. După ce s-a rugat de agenții de poliție, i s-a spus că acesta va fi dus la Spitalul Universitar, acolo unde avea să moară câteva ore mai târziu.

„Eu întrebam ca disperata la ce spital îl duc că nu mă lăsau să mă urc. Până la urmă mi-a zis un polițist că-l duc la Universitar. M-am dus direct la la spital, la spital nu-mi spunea nimeni nimic. 

Nu mi-a luat nimeni nicio declarație, eu am ajuns la spital pentru că i-am tras pe ei de limbă să-mi zică unde se duc. Tot spitalul știa că Eduard a fost dus inconștient încătușat. Toți știau povestea. Nimeni nu voia să-mi spună adevărul. La 07.30 sau 8 m-am dus acasă să-i iau haine. M-am dus acasă, i-am luat haine, apă, m-am întors la spital. Când m-am întors, în două ore, el era la ATI. A escaladat situația”.

Citește și: VIDEO Tânăr mort după ce a fost bătut și încătușat de polițiști. Bărbatul era agitat, dezorientat și a încercat să se rănească singur. Imagini șocante de pe camerele de supraveghere

Chiar dacă agenții de poliție susțin că Eduard ar fi fost recalcitrant și și-ar fi făcut rău de unul singur, iubita lui spune că nu ar exista dovezi că acest lucru este adevărat, singurele locuri în care a observat pete de sânge fiind în locul în care tânărul a fost găsit și uniforma unuia dintre agenți.

„La spital, unul dintre ei mi-a zis că l-a dat pe Eduard cu spray cu piper și ar fi căzut pe el pentru că avea sânge pe bluză. Mi-a zis că era recalcitrant, că se dădea cu capul de pereți. Eu m-am uitat după pete de sânge prin alte părți, nu am văzut nimic. Acolo este singurul loc unde este sânge”, a adăugat aceasta.