EXCLUSIV| Sebastian Burduja, anunț de ultimă oră pentru cei care locuiesc la bloc! ”Pentru prima dată dăm și un sprijin românilor”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit marți, în exclusivitate, la România TV, despre legea care anunță noi schimbări pentru românii care stau la bloc.

21 nov. 2023, 21:26
EXCLUSIV| Sebastian Burduja, anunț de ultimă oră pentru cei care locuiesc la bloc! ”Pentru prima dată dăm și un sprijin românilor”
Sebastian Burduja, anunț de ultimă oră pentru românii care locuiesc la bloc!

Sebastian Burduja, anunț de ultimă oră pentru românii care locuiesc la bloc! Ministrul Energiei a anunțat că pe masa Executivului se află în aceste momente un proiect de lege care prevede amânarea cu un an a montării repartitoarelor de căldură de la 31 decembrie 2023, la 31 decembrie 2024.

Citește și Sebastian Burduja aruncă bomba despre candidatura la Primăria Capitalei! „Nu m-am dat înapoi de la nicio bătălie electorală”

Sebastian Burduja, anunț de ultimă oră pentru românii care locuiesc la bloc!

Sebastian Burduja a anunțat că în aceste momente legea prevede ca românii ce nu și-au montat repartitoarele de căldură până la finalul lunii decembrie să fie sancționați cu suma de 1.000 de lei.

”De prin 2014, România are această obligativitate setată la nivel european de montare a acestor repartitoare și conform legislației în vigoare, există riscul aplicării unor amenzi de aproximativ 1.000 de lei pentru românii care nu au reușit să își monteze astfel de dispozitive. Din proiectul nostru de lege și nu este doar un proiect liberal, este foarte important să spun că există și inițiatori de la PSD și de la UDMR din Comisiile de Specialitate de la energie, industrie, practic, derogăm și amânăm cu un an aplicarea acestor măsuri”, a declarat Sebastian Burduja, în exclusivitate, la România TV.

Mai mult, ministrul Energiei a anunțat că proiectul de lege prevede ca românii care fac parte din categoriile vulnerabile și nu își permit montarea acestor repartitoare să primească un ajutor din partea statului în valoare de aproximativ 700 de lei.

”Și în premieră, pentru că totuși noi din 2014 tot amânăm cu un an, dar pentru prima dată dăm și un sprijin românilor prin Fondul pentru modernizare. Deci, practic, prin acești bani europeni, în jur de 700 de lei vom oferi românilor care nu își permit montarea acestor repartitoare. Noi am definit categorii, persoane și familii vulnerabile cu un venit lunar sub 2.000 de lei pe membru de familie și sperăm că acest ajutor îi va motiva pe tot mai mulți români să își monteze aceste dispozitive în următorul an de zile. venim în sprijinul românilor și îi rugăm să stea liniștiți pentru că nu îi amendează nimeni. Prin aceste repartitoare românii vor avea o evidență a consumului și plătesc atât cât consumă ”, a mai spus ministrul.

Citește și Sebastian Burduja preia şefia PNL Bucureşti: ”Capitala este mai dezvoltată decât Madrid, Berlin, Copenhaga, Amsterdam”