EXCLUSIV Totul despre Pilates, sportul preferat de vedete. Care sunt beneficiile și cum te ajută să slăbești: „Se ard până la 450 de calorii într-un antrenament”

Totul despre Pilates, sportul preferat de vedete. Pilates este o practică ce a devenit foarte populară în ultimul deceniu. Această formă de mișcare combină elemente din yoga, gimnastică și balet pentru a construi forța și flexibilitatea mușchilor.

16 aug. 2023, 16:02
EXCLUSIV Totul despre Pilates, sportul preferat de vedete. Care sunt beneficiile și cum te ajută să slăbești: „Se ard până la 450 de calorii într-un antrenament”
Totul despre Pilates, sportul preferat de vedete

Totul despre Pilates, sportul preferat de vedete. Acest sport are o serie de beneficii pentru sănătatea mentală și fizică a persoanei care îl practică. Exercitiile au multe avantaje, indiferent de nivelul de antrenament, vârstă sau stare fizică generală și nu necesită echipament scump, voluminos sau greu de procurat.

Citește și: Încă un truc. Ce face Lavinia Pârva pentru a arăta de nota 10 la 38 de ani: „De 3 săptămâni am început”

Totul despre Pilates, sportul preferat de vedete

Loredana Georgescu, instructor de Pilates, a dezvăluit pentru Româniatv.net toate detalii despre acest sport, care sunt beneficiile, câte calorii se ard într-o ședință și ce contraindicații are această practică.

Ce este Pilates și ce beneficii aduce corpului?

Loredana: Pilates este potrivit pentru oricine. Antrenamentele de pilates cuprind exerciții simple și de întindere prin conștientizare, control, precizie și armonie. Pilates folosește contracții musculare fine, în profunzime, pe mușchii stabilizatori.

Pilates crește forța musculară, sporește flexibilitatea, îmbunătățeste postura corpului și ameliorează durerile de spate. Îți îmbunătățește concentrarea, echilibrul, capacitatea pulmonară și legătura dintre minte si corp.

Care este diferența dintre Pilates la saltea și Reformer? Care este mai eficient?

Loredana: Pilates la saltea constă într-un repertoriu de 34 exerciții, cu variații diverse. Este baza conceptului inventat de Joseph Pilates. Lucrul pe saltea constă în exerciții efectuate cu greutatea propriului corp.

Loredana: Pe de altă parte, Reformer este un pat plat care are în componență un sistem de arcuri de diferite intensități, care îți îngreunează mișcarea. Pe Reformer lucrezi toți mușchii împotriva acestei rezistente, într-un mod echilibrat. În mod normal, Reformer se poate practica și de cei care nu au mai făcut sport niciodată. Exercițiile sunt adaptate pentru oricine.

Ambele variante sunt eficiente, însă, Reformer este o modalitate mai dinamică și mai interesantă de a face mișcare.

Câte calorii se ard într-o ședință de Pilates?

Loredana: Pe Reformer poți arde între 250 calorii într-un antrenament pentru începători, până la 450 calorii pentru un antrenament de avansați. Pilates ajută la arderea caloriilor, dar nu trebuie confundat cu antrenamentele tip cardio în care se arde mai mult. Pilates combinat cu o dietă echilibrată și sănătoasă, ajută la scăderea în greutate.

Cât de des este recomandat să faci Pilates ca să obții rezultate?

Loredana: Ideal ar fi să dedici trei ședințe pe săptămână. Însă, poți face și două sau una, cu mențiunea că și evoluția va fi mai lentă. Însă, Pilates nu este un sport pe care să îl faci din an în Paște. Pilates cere disciplină și implicare, astfel încât, dacă te apuci de el și vrei să vezi rezultate, e bine să te ții.

Ce probleme de sănătate se pot ameliora sau vindeca cu ajutorul acestor exerciții?

Loredana: Pilates ajută la restabilirea dezechilibrelor apărute de- a lungul anilor din varii motive. Ameliorează durerile de spate și durerile cronice, reduce nivelul de stres, are un impact benefic asupra problemelor coloanei vertebrale: cifoze, lordoze, scolioze sau hernii de disc.

Căror persoane le este recomdandat să facă Pilates? Pot face copiii și femeile însărcinate?

Loredana: Oricine poate face Pilates, exercițiile fiind recomandate tuturor indiferent de vârstă, sex, greutate sau nivel de antrenament. Pilates este minunat pentru perioada pre și post natală, cât și în timpul sarcinii, la recomandarea medicului.

Care sunt contraindicațiile?

Loredana: Exceptie la antrenamentele de Pilates fac persoanele cu boli cardiovasculare, sau cei care au suferit o intervenție chirurgicală recentă.