EXCLUSIV Traian Băsescu, declaraţii-şoc: „Nu e o prioritate pentru mine revenirea în politică. Încă nu am luat o astfel de decizie”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, în direct la România TV, că nu ia în calcul revenirea în politică, mai exact în Partidul Mişcarea Populară (PMP), deoarece este o prioritate pentru el rezolvarea scandalului generat de verdictul de colaborare cu Securitatea comunistă, pronunţat de Înalta Curte.

31 mart. 2022, 23:25
EXCLUSIV Traian Băsescu, declaraţii-şoc: „Nu e o prioritate pentru mine revenirea în politică. Încă nu am luat o astfel de decizie”

Traian Băsescu a fost întrebat în emisiunea „Punctul Culminant”, prezentată de Victor Ciutacu, dacă ia în calcul revenirea în politică, în PMP.

„Nu, încă nu am luat o astfel de decizie. Nu e o prioritate pentru mine revenirea în politică, ci o prioritate pentru mine e să-mi rezolv lucrurile astea care au apărut acum”, a declarat fostul preşedinte, în direct la România TV.

După decizia Înaltei Curţi de Casaţie de Justiţie prin care a fost declarat colaborator al Securităţii, Traian Băsescu a reiterat că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului deoarece consideră că e posibil să nu fi avut parte de un proces corect.

„Mă voi adresa CEDO. O să fiu judecat pe ceea ce eu am scris. S-ar putea să constatăm că nu am avut parte de un proces corect. Nu ştiu. Vom vedea.

Al doilea lucru, voi face toate demersurile necesare pentru a constata dacă legea de modificare a legii 406 este constituţională. Asta vă pot spune cu certitudine. Am şi eu obligaţii faţă de ce am fost. Am fost preşedinte al României. Am dreptul să apăr drepturile ale unui preşedinte al României, dar decent, în limita legii, nu venind la televizor să-mi latru mânia. Nu sunt mânios, ci tratez lucrurile aşa cum sunt”, a mai precizat Băsescu.

Citeşte şi: Traian Băsescu, reacție dură la decizia instanței că a fost colaborator al Securității: „Îmi apăr drepturile. S-ar putea constata că nu am avut parte de un proces prea corect”

Traian Băsescu se mută din vila de protocol într-un apartament. „Lucrurile sunt relativ simple”

Întrebat ce planuri după ce va fi nevoit să elibereze reşedinţa RAAPPS, Traian Băsescu a explicat că alternativa pe care o ia în calcul este cumpărare unui apartament cu banii pe care-i va obţine din vânzarea unor titluri de stat pe care le deţine.

„Lucrul la care eu m-am gândit în mod certe să-mi găsesc o locuinţă, o variantă, o alternativă la această locuinţă. Aşa am stabilit cu soţia, să căutăm un apartament. Toţi banii mei şi veniturile mele le-am investit în titluri de stat, ori ca să materializez cumpărarea unui apartament va trebui la un moment dat să cer băncii să scoată la vânzare titlurile de stat pe care le am sau o parte din ele ca să pot să cumpăr apartamentul. Lucrurile sunt relativ simple.

Nu voi sta să aştept cumpărarea apartamentului legat de termenele de la CCR. Voi cumpăra acest apartament ca măsură de siguranţă. În loc să bag banii în titluri de stat, o să-i bag într-un apartament”, a explicat fostul şef al statului.

Cât despre varianta de a rămâne în chirie în vila din strada Gogol, Traian Băsescu exclude acest lucru deoarece este vorba despre o reşedinţă oficială de care nu mai poate beneficia.

„Deocamdată, prin OUG este desemnată ca reşedinţă oficială. Mie mi s-a luat dreptul de a sta într-o reşedinţă oficială. Ar trebui să existe o OUG, să fie scoasă din circuitul reşedinţelor oficiale, ceea ce nu pot spera să se întâmple”, a conchis Traian Băsescu.

Citeşte şi: Traian Băsescu, dezvăluiri în direct la RTV despre starea lui de sănătate: „Am primit diagnosticul de pneumonie acută la Bruxelles”