EXCLUSIV Traian Băsescu, despre scandalul din coaliţia de guvernare: Este o hârjoană generată de USR. De ce nu se ceartă cu preşedintele?

Traian Băsescu intervine în scadalul din coaliţia de guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Fostul preşedinte al României spune că USR nu are oameni care să conducă Ministerul Sănătăţii în situaţii de criză.

19 apr. 2021, 21:30
EXCLUSIV Traian Băsescu, despre scandalul din coaliţia de guvernare: Este o hârjoană generată de USR. De ce nu se ceartă cu preşedintele?

Traian Băsescu acuză USR că forţează lucrurile pentru a obţine „nişte concesii anticonstituţionale”, precizând că aceştia nu au oameni cu suficientă experienţă pentru a conduce Ministerul Sănătăţii.

Traian Băsescu: Avem o hârjoană generată de USR pe fondul unei lipse acute de experienţă

„Nu avem niciun fel de criză politică. Avem guvern stabil, majoritate parlamentară. Avem un singur ministru remaniat. Eu as ruga UDMR să ni-l împrumute vreo 3 ani pe Cseke. Avem o hârjoană generată de USR pe fondul unei lipse acute de experienţă.

Nu au oameni cu care să ducă ministerul Sănătăţii în situaţii de criză de sănătate. Forţarea pe care o face USR să obţină niste concesii anti-constitutionale. Nu poti să iei dreptul premierului de a propune o remaniere. Este o neînţelegere foarte consistenta a atributiunilor. Premierul propune, preşedintele României aprobă. Nu înţeleg de ce se ceartă cu Cîţu. Cel care aprobă remanierea este presedintele. De ce nu se cearta cu presedintele USR-ul”, a declarat la  fostul preşedinte al României la România Tv.

Citeşte şi Negocieri fără rezultat în Coaliţia de Guvernare. Florin Cîţu presează USR PLUS să numească un ministru al Sănătăţii: Sper să se rezolve cât mai repede!

Coaliţia de guvernare s-a reunit luni dupăa-amiază în şedinţă pentru prima oară de la revocarea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu (USR-PLUS) de către premierul liberal Florin Cîțu. Înaintea şedinţei, preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că premierul Florin Cîţu beneficiază de susţinere totală şi că nu se ia în discuţie schimbarea configuraţiei politice.

Potrivit unor surse politice, liderii USR-PLUS iau în calcul să le ceară liberalilor un nou acord politic.

Florin Cîţu se aşteaptă ca USR PLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii, având în vedere că portofoliul revine acestei formaţiuni politice.

„Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS. Până atunci, voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile vor funcţiona în continuare foarte bine. Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la coaliţie, la discuţia din coaliţie, cu cele trei formaţiuni politice”, a declarat Florin Cîţu, duminică după-amiază.

Citeşte şi Dan Barna, după şedinţa coaliţiei: Continuăm mâine. Liderul USR a cerut îndepărtarea lui Cîţu


loading...
Partenerii noștri