Marea relaxare la Bucureşti. Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5. Ce restricţii vor fi ELIMINATE

Scade numărul cazurilor COVID-19 în Bucureşti, dar şi incidenţa. Potrivit DSP Bucureşti, rata de incidenţă COVID a ajuns marţi la 1.49 cazuri la mia de locuitori.

11 mai 2021, 10:46
Marea relaxare la Bucureşti. Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5. Ce restricţii vor fi ELIMINATE

Marea relaxare la Bucureşti UPDATE: „Cred că este un lucru așteptat de toată lumea, și de autorități, și de populație să ajunge la o rată de infectare cât mai mică. Dacă se va menține această rată de infectare sub 1,5 la mie, atunci vom putea vedea și cinematografele și sălile de spectacole deschise la 50% din capacitate, la fel și restaurantele la interior, concerte în aer liber cu până la 300 de participanți sau evenimente drive-in.

Este esențial ca această rată să se păstreze pe următoarele 48 de ore. O ședință a comitetului va fi organizată dacă se va menține această pantă descendentă în următoarele 48 de ore. Nu trebuie să uităm că a fost sărbătoarea de Paște și am văzut mai multă relaxare, mai mult decât de obicei  și trebuie să privim c u atenție dacă nu cumva rata de infectare va crește”, a declarat Alin Stoica pentru România TV.

Marea relaxare la Bucureşti. Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5 şi autorităţile pregătesc ridicarea de noi restricţii în Capitală. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că va convoca joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru a lua o hotărâre în acest sens.

„La fel ca la pragul de 3/1.000, vom aştepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendinţa descrescătoare. Dacă se păstrează, convocăm comitetul joi. Tot joi aşteptăm şi noua HG de prelungire a stării de alertă cu posibile noi scenarii”, a explicat Alin Stoica.

Citeşte şi: Raed Arafat anunţă noile RELAXĂRI ale restricţiilor: Pe stadion şi la concerte, doar cu vaccin, imunitate naturală sau test

Marea relaxare la Bucureşti. Ce restricţii vor fi eliminate dacă incidenţa COVID scade sub 1,5

Dacă incidenţa va scădea sub 1.5, va fi permisă activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte vor fi permise cu participarea publicului până la 50%, iar organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Citeşte şi: Starea de alertă a fost prelungită cu încă o lună. Raed Arafat: Credincioşii se pot duce la pelerinaje şi slujbe religioase