EXCLUSIV – Traian Băsescu, prima declaraţie după externarea din spitalul din Bruxelles. Soţia sa face bagajele pentru a evacua vila de protocol de la Bucureşti

Traian Băsescu a fost externat şi se află încă la Bruxelles. Reporterul România TV Roxana Ciucă a reuşit să stea de vorbă cu fostul preşedinte pentru câteva clipe. Între timp la Bucureşti, Maria Băsescu se pregăteşte să evacueze vila din Strada Gogol.

30 mart. 2022, 11:08
EXCLUSIV – Traian Băsescu, prima declaraţie după externarea din spitalul din Bruxelles. Soţia sa face bagajele pentru a evacua vila de protocol de la Bucureşti

Traian Băsescu a fost externat din spitalul din Bruxelles. Deşi fostul preşedinte al României are probleme cu inima şi plămânii, medicii l-au lăsat să plece acasă. Deocamdată Traian Băsescu se află la Bruxelles şi reporterul Roxana Ciucă de la România TV a reuşit să vorbească cu el pentru câteva clipe.

Traian Băsescu a spus că se simte bine, dar nu a dorit să dea mai multe informaţii.

După externare, Traian Băsescu trebuie să urmeze un tratament medical.

Între timp la Bucureşti, soţia fostului preşedinte a declarat pentru România TV că deja a început să îşi mute lucrurile din casa din Gogol, după decizia ÎCCJ care l-a declarat definitiv pe europarlamentarul PMP colaborator al Securităţii.

„Nu e prima oară când ne mutăm, deci nu ne este aşa greu. Nu ştiu unde o să mergem, o să vedem. Fetele vin să mai aducă o pâine, o pizza.. bine, nu mănânc eu pizza de obicei, dar acum.

Nu se ştie dacă Traian o să vină în ţară sau o să rămână la Bruxelles, depinde de starea de sănătate. Are probleme şi la plămâni, şi la inimă.”, s-a destăinuit Maria Băsescu reporterilor România TV.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, în urmă cu o săptămână, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Adriana Săftoiu, propunere şoc după ce Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securităţii. „Fiecare declaraţie să fie reluată. Vom avea extrem de multe surprize”

În urma deciziei ICCJ, Traian Băsescu trebuie să evacueze vila de protocol din strada Gogol, în care locuia alături de soţia sa, când nu se afla la Bruxelles.

„Având în vedere că la data de 23 martie 2022, ÎCCJ s-a pronunţat definitiv la Dosarul 3168/2/2019 în sensul respingerii recursului formulat de dl. Traian Băsescu împotriva Hot. 471 şi 20.09.2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în sensul că a fost admisă acţiunea formulată de CNSAS şi a fost constatată calitatea de colaborator al Securităţii a fostului şef de stat.

Potrivit articolului 1 din legea 406/2001 „Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau colaborat al acesteia.

(…) În consecinţă, contractul de folosinţă a locuinţei încetează. În aceste condiţii, atât titularul cât şi membrii familiei acestuia au obligaţia de a elibera în termen de 60 de zile de la încetare”, a transmis RAAPPS.