EXCLUSIV | Vești bune pentru toți pensionarii României! Simona Bucura Oprescu a făcut anunțul mult așteptat. ”Până la sfârșitul lunii august”

Ministrul Muncii a explicat ce îi așteaptă pe vârstnici în acest an! Pensiile au fost majorate cu inflația în ianuarie, iar românii vor primi deciziile finale până la sfârșitul lunii august, susține Simona Bucura Oprescu.

01 mart. 2024, 21:36
EXCLUSIV | Vești bune pentru toți pensionarii României! Simona Bucura Oprescu a făcut anunțul mult așteptat. ”Până la sfârșitul lunii august”
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii

Ministrul Muncii a explicat ce îi așteaptă pe vârstnici în acest an! Pensiile au fost majorate cu inflația în ianuarie, iar românii vor avea parte de deciziile finale la sfârșitul lunii august, susține Simona Bucura Oprescu.

Citește și Ministrul Muncii, probleme de sănătate. Simona Bucura-Oprescu a ajuns de urgență la spital

Simona Bucura Oprescu anunță că deciziile cu pensiile recalculate vor ajunge la români din luna mai, până la sfârșitul lunii august.

Anul 2024 este crucial pentru domeniul social. Simona Bucura Oprescu a afirmat că urmează un moment important al aplicării Legii Pensiilor, astfel, după cum prevede noua lege, procesul de reevaluare a dosarelor va fi aproape finalizat și fiecare român va avea pensia mărită.

„Vom avea un moment important al aplicării Legii Pensiilor, septembrie 2024, cu toate că avem, uitați, peste o lună de când a fost publicată noua lege, încă sunt întrebată de unii români dacă și pensia dânșilor va fi recalculată. Da, dragii noștri, fiecare pensie va fi recalculată. Dumneavoastră nu veți fi puși pe drumuri pentru asta. Pentru asta avem, pe deoparte, un plin proces început deja de colegii noștri de la casele teritoriale de pensii de digitalizare și digitizare a dosarelor de pensii, astfel că toate dosarele de pensii să fie reevaluate.

Toate informațiile pensionarilor să fie în sistem, toate acestea să fie scanate și să avem o arhivă electronică, o bază de date electronică. După finalizarea normelor și ne dorim să fim gata cât mai rapid, legea prevede 90 de zile pentru elaborarea normelor dar ne străduim să fim gata mai rapid cu acestea după finalizarea lor la minister”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

”Din luna septembrie, pensionarii vor beneficia de cea de-a doua majorare”

Printre altele, ministrul Muncii a transmis că reprezentanții caselor de pensii vor fi instruiți pentru ca planul să se desfășoare conform promisiunilor.

Citește și EXCLUSIV Ministrul Muncii, Simona Bucura – Oprescu, în direct la România TV. „Procesul de reevaluare a dosarelor de pensie se apropie de finalizare”. Detalii exclusive despre majorarea, impozitarea şi recalcularea pensiilor

„Dorim să le discutăm cu societatea românească, cu partenerii sociali, cu comisia europeană cu care avem această înțelegere pe jalonul 214 reforma sistemului public de pensii. După care să fie finalizat softul pentru recalculare, instruiți colegii noștri din casele teritoriale de pensii și apoi românii vor începe, noi estimăm că în luna mai-iunie 2024 vor începe să își primească, până la sfârșitul lui august deciziile cu pensiile recalculate. Pentru că pensiile se plătesc din lună în lună, din luna septembrie pensionarii din România vor beneficia de cea de-a doua majorare a pensiilor, după estimările noastre, peste 3 milioane dintre români”, a declarat Simona Bucura Oprescu.