EXCLUSIV | Victor Ciutacu, dezvăluirea care schimbă tot: La mine în casă s-a vorbit rusă. Eu am învăţat româna pe stradă, la bloc, nu în casă!

Pentru români, numele lui Victor Ciutacu este deja unul cunoscut. Jurnalistul este cunoscut pentru opiniile vehemente şi mereu a reuşit să atragă atenția asupra nedreptăţilor care s-au propagat în ţara noastră.
Mirabela Vasile
18 mart. 2022, 23:18
EXCLUSIV | Victor Ciutacu, dezvăluirea care schimbă tot: La mine în casă s-a vorbit rusă. Eu am învăţat româna pe stradă, la bloc, nu în casă!

Victor Ciutacu, dezvăluirea care schimbă tot. Puţini ştiu însă că jurnalistul are rădăcini ucrainiene, iar limba română ar fi învăţat-o, după cum spune, din scara blocului.

Victor Ciutacu, dezvăluirea care schimbă tot: La mine în casă s-a vorbit rusă. Eu am învăţat româna pe stradă, la bloc, nu în casă!

„Mama a ajuns studentă la Institutul Politehnic de la Harkov, unde s-a cunoscut, s-a împrietenit şi ulterior s-a şi căsătorit cu un tânăr student român, Vasile Ciutacu, din Comarnic.

Tata era de asemenea orfan de război. Tatăl lui, adică bunicul meu, murise în război. Copil sărac, cel mai mare dintr-o familie de trei fraţi şi ulterior două surori, care a făcut şcoala la Sinaia, crescut de bunica mea, mama lui, singură la vremea respectivă, dintr-o vacă. O vacă pe care o mulgea, făcea brânză şi făcea în fiecare zi sau de două ori pe săptămână naveta de la Comarnic la Sinaia pe jos, din vârful Comarnicului ca să vândă brânză la piaţă.

De la Sinaia la Comarnic sunt 14 kilometri, mai pune vreo 3-4 până în vârful Comarnicului. Femeia făcea dus-întors cam 40 de kilometri pe talpă, cu brânza la ea, cărând brânză.

Tata a intrat la facultate la Braşov, tot la Inginerie, la Politehnica din Braşov. Pe baza rezultatelor, student emitent fiind, comuniştii, la vremea respectivă, căutau copii săraci pe care să îi ridice.

Nu era vremea în care aduseseră toţi imbecilii în Partidul Comunist să îi facă dregători. L-au trimis la facultate în Uniunea Sovietică, unde a mai stat un an pregătitor, cum făceau şi studenţii străini la noi, în România, ca să înveţe limba.

A învăţat limba. Ulterior, a continuat acolo Facultatea de Inginierie. A stat în cămin coleg cu un chinez, un bulgar. Erau toate naţiile.

S-a împrietenit cu mama cu care ulterior s-a şi căsătorit. Au făcut-o pe sora mea la Harkov. Sora mea este născută la Harkov în 1959.

Tata a plecat. A fost o mare problemă şi o mare dramă de familie dacă se mai întoarce românul să le ia. Tata a plecat, că se terminase facultatea. A venit să-l repartizeze sau să-l legalizeze actele de căsătorie şi să se ducă să-şi ia fetele să le aducă în România, pe mama şi pe soră-mea. În ianuarie 1960, cu o brumă de zestre după el, un aparat de radio sovetic, au venit în România. S-au stabilit în România. Foarte interesat, soră-mea şi maică-mea, până când soră-mea a împlinit 14 ani, au fost cetăţeni sovietici. Sora mea a devenit cetăţean român când a trebuit să-şi facă buletinul, la 14 ani.

Eu sunt născut în România, eu şi cu tata. Sunt născut la Sinaia, acolo părinţii mei s-au stabilit şi de unde n-au plecat nici în ziua de azi. Am crescut cu limba rusă în casă. Limba rusă a fost limba mea maternă. Acum nu mai practic. La noi în casă s-a vorbit rusă, nu ucraineană. Ucraineana este mult diferită de rusă. Nu, aproape deloc. Când vorbeşte în rusă (Zelenski), o bună bucată înţeleg. Ucraineana seamănă mai mult cu poloneza. O poloneză cortită cu rusă.

Ei sunt foarte naţionalişti de felul lor. Pe vremea URSS, ucrainenii, spiţa ucraineană, ei pe stradă vorbeau limba lor, nu vorbeau rusă.

Altfel, toţi vorbitori de limbă rusă. Şcoala era în limba rusă, totul era în limba rusă.

Foarte ai dracului! Ştii cum era povestea aia la noi că dacă ceri o pâine în ungurime, nu îţi dau ungurii dacă nu le-o ceri în ungureşte. Cam aşa era pe la ucraineni prin zonele în care erau ei foarte naţionalişti.

Îi intrebai ceva în rusă şi îţi răspundeau în ucraineană. Un moment care pe mine mă bloca.

Nu mai ştiu rusă cum ştiam. Vorbeam curent. La mine în casă s-a vorbit rusă ani de zile. Eu am învăţat româna pe stradă, la bloc, nu în casă.

Mama este acum vorbitoare de limbă română. Vorba aia, stă din 1960 în România. E cam aceeaşi promoţie cu Marina Voica. Au venit cam în acelaşi timp din URSS în România.”, a declarat Victor Ciutacu, în exclusivitate, la România TV.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Românii au băgat la pușcărie Clanul Sportivilor, ucrainenii l-au adus la putere”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!