EXCLUSIV | Victor Ciutacu, nimicitor după ce Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securităţii. „O reacţie de laş. Nu îl suspectez că a avut vreodată onoare”

Victor Ciutacu a comentat, miercuri, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care fostul preşedinte Traian Băsescu a fost declarat oficial colaborator al Securităţii. Prezentatorul emisiunii "Punctul Culminant" de la România TV susţine că Băsescu a avut o "reacţie de laş" prin faptul că nu a făcut nicio declaraţie pe această temă şi îl acuză că "încearcă să beneficieze de un tertip".

23 mart. 2022, 16:27
EXCLUSIV | Victor Ciutacu, nimicitor după ce Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securităţii. „O reacţie de laş. Nu îl suspectez că a avut vreodată onoare”

Victor Ciutacu a spus, miercuri, în direct la România TV, că se aştepta la verdictul ÎCCJ în cazul Traian Băsescu, declarat colaborator al Securităţii.

„Mă aşteptam, în măsura în care Băsescu poate fi suspectat că a avut vreodată onoare. Nu îl suspectez de chestia asta.

Altfel, o reacţie de laş, ceea ce Băsescu a fost întotdeauna. La fiecare verdict de instanţă care consfinţea că vreun adversar de-ai lui politic a turnat, a furat sau altceva, era primul care comenta. Era pe toate ecranele şi ne spunea cât de hoţ şi de turnător era ăla.

Aminteşte-ţi ce a făcut cu Voiculescu atâta amar de vreme, cât timp a fost preşedinte al României. Pe vremea aia comenta sentinţele de judecată date împotriva adversarilor lui.

Dacă era bărbat, ieşea şi o comenta pe asta şi spunea de ce nu e cazul să… Acum încearcă să beneficieze de un tertip”, a declarat Victor Ciutacu, în direct la România TV.

Citeşte şi: Judecătorii ÎCCJ au decis: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Fostul preşedinte pierde indemnizația din partea statului și vila din Gogol

Victor Ciutacu: „Nu sunt de acord cu ideea ca un fost şef de stat să-şi piardă privilegiile”

„Nu sunt de acord cu ce i se întâmplă. Poate părea surprinzător. Sunt unul dintre oamenii care a avut de suferit la modul propriu, şi eu şi familia mea, din cauza măgăriilor făcute de acoliţii lui Băsescu şi de el însuşi personal.

Nu sunt de acord cu ideea ca un fost şef de stat să-şi piardă privilegiile, chiar dacă există o lege tembelă în acest sens, pentru că a colaborat cu Securitate.

Nu! Băsescu trebuie să beneficieze de privilegiile alea pentru că a fost şef de stat. România, ca orice ţară întreagă la cap şi cu apă caldă la robinet, trebuie să asigure nişte drepturi absolut normale tututor şefilor de stat pe care-i are în viaţă.

Nu plâng de răul lui Băsescu că n-are unde locui şi din ce trăi. Slavă Domnului, are! S-a lucrat intens la treaba asta în timpul mandatelor lui şi nu numai.

E vorba despre faptul că un om care odată ajuns la putere – în momentul ăsta se întâmplă să fie domnul Iohannis – şi care controlează o majoritate parlamentară decide la un moment dat să-l ardă pe ăla de dinaintea lui şi mai umblă un pic la lege şi îl execută. Exact ceea ce i s-a întâmplat lui Băsescu!”, a mai spus Ciutacu.

Citeşte şi: Victor Ponta, după ce instanţa a stabilit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea: „Dottore Traian!!! Ce facusi Dottore?? Esti turnator Dottore ??”

Prezentatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV a acuzat serviciile de informaţii şi Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) că au ţinut „la sertar” dosarul lui Băsescu.

„Acelaşi CNSAS şi aceleaşi servicii de informaţii care ţineau turnătoriile lui Băsescu la sertar l-au făcut preşedinte, lăsându-l să candideze deşi era evident că omul comite fals după fals, dând declaraţie după declaraţie şi semnând-o pe proprie răspundere că nu a fost colaborator al Securităţii ca poliţie politică. Ba a fost!

Sunt nişte motive obscure. Protectorii lui Băsescu şi cei care o vreme au crezut că îl pot ţine în lesă şi la un moment dat le-a scăpat de sub control au decis să se debaraseze de el”, a conchis Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Traian Băsescu, prima reacţie după ce a fost declarat oficial colaborator al Securităţii. „Voi face demersurile legale la CEDO”