Traian Băsescu, prima reacţie după ce a fost declarat oficial colaborator al Securităţii. „Voi face demersurile legale la CEDO”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că va apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după ce Înalta Curte a menţinut decizia prin care a fost declarat colaborator al Securităţii.

23 mart. 2022, 14:53
Traian Băsescu, prima reacţie după ce a fost declarat oficial colaborator al Securităţii. „Voi face demersurile legale la CEDO”

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces.
Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică. În urma deciziei de astăzi, fostul preşedinte pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România. Băsescu nu va mai primi indemnizație și va rămâne şi fără casa din Gogol.

Citeşte şi: Dosar penal după incendiul de la centrul comercial Prosper. Cum arată zona după incendiu

Judecătorii ÎCCJ au decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică. Traian Băsescu a semnat note informative cu numele de Petrov.

„Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Citeşte şi: Judecătorii ÎCCJ au decis: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Fostul preşedinte pierde indemnizația din partea statului și vila din Gogol