EXCLUSIV Victor Ciutacu se revoltă: „Procurorul Licu iese la pensie pe 5.500 de euro pe lună şi se angajează la CCR pe şi mai mult. Fraierul Ciutacu mai are 13 ani”

Realizatorul România TV Victor Ciutacu a avut o reacţie vehementă, pe pagina sa de Facebook, la adresa sistemului de justiţie din România, care permite unui procuror să iasă la pensie la 52 de ani, dar şi să cumuleze acea pensie cu un eventual salariu, dându-l exemplu pe noul judecător CCR Bogdan Licu.

01 iun. 2022, 22:51
EXCLUSIV Victor Ciutacu se revoltă: „Procurorul Licu iese la pensie pe 5.500 de euro pe lună şi se angajează la CCR pe şi mai mult. Fraierul Ciutacu mai are 13 ani”

Controversatul procuror Bogdan Licu, numit recent judecător la Curtea Constituțională, la propunerea PSD, se pensionează la 52 de ani, ceea ce înseamnă că va cumula pensia cu salariul. Acest aspect l-a deranjat profund pe Victor Ciutacu, care a comentat situaţia în stilul ironic caracteristic.

„La 52 de ani, procurorul Licu se pregătește pentru o nouă viață: iese la pensie pe 5.000 euro/lună (UPDATE: înțeleg că 5.500). Și se duce la Curtea Constituțională, pe și mai mulți bani. La 52 de ani, fraierul Ciutacu se pregătește să meargă la emisiune. Și mai are vreo 13 ani până la o pensie de căcat, dacă o mai apuca-o și p-aia.

Primul s-a târât, la privat, printr-o facultate care alimentează convenabil statul de drept și a lucrat toată viața la stat. Al doilea și-a terminat studiile, la stat, ca bursier, dar a optat pentru o profesie greșită în privat.

Aș băga cursuri de meritocrație iscusită și descurcăreață în școli, să nu se mai prăjească și alții…”, a scris pe Facebook Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare, anunţ oficial de la Guvern

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a suplimentat ordinea de zi a ședinței de marți și a hotărât înaintarea către preşedintele Klaus Iohannis a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al României.

Licu se va pensiona începând cu 10 iunie, atunci când ar urma să își înceapă mandatul de 9 ani la Curtea Constituțională.

La începutul acestei luni, Bogdan Licu a fost numit judecător la Curtea Constituțională după ce a fost propus de PSD și a primit 208 voturi în plenul Camerei Deputaților. Cristi Danileț, propunerea USR, a primit 59 de voturi.

Citeşte şi: Un reputat medic chirurg, fost director de spital în Timişoara, ridicat de poliţişti şi procurori pentru luare de mită