EXCLUSIV | Victor Ponta anunţă cine va câştiga alegerile în PNL. „E decisă. Să aloce cât mai mult timp pentru guvernarea ţării”

Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, în direct la România Tv, că Florin Cîţu va câştiga alegerile interne în PNL, motiv pentru care l-a sfătuit "să aloce cât mai mult timp pentru guvernarea ţării", deoarece "acum economia e îngheţată, iar politica e prinsă în capcana alegerilor interne din PNL".
Razvan Mihalascu
21 iul. 2021, 19:42
EXCLUSIV | Victor Ponta anunţă cine va câştiga alegerile în PNL.

Victor Ponta a criticat în termeni duri faptul că Guvernul Cîţu recurge la împrumuturi deoareace „nu rămâne nimic în ţară”, iar „mai devreme sau mai târziu, sacul acesta al împrumuturilor va avea un fund”.

Victor Ponta, avertisment despre datoria României şi împrumuturile Guvernului: „Nu vor mai fi bani pentru pensii, salarii”

„Marea problemă a României este că banii pe care Guvernul îi împrumută zi de zi nu sunt bani care rămân în ţară. Alte ţări au împrumutat bani şi şi-au făcut drumuri, aeroporturi, spitale, şcoli. Cine se uită pe cifrele oficiale date de BNR şi de Eurostat arată că România împrumută foarte mulţi bani cu dobânzi mare. Ştiţi ce face cu ei? Îi dă pe produse importate din alte ţări. Cu banii ăia împrumutaţi susţinem producătorul din alte ţări din China, Turcia, Ungaria sau Polonia.

Cea mai proastă soluţie e să te împrumuţi cu bani şi să nu rămâi cu ceva după banii ăia. Nu rămâne nimic în ţară.

Va fi peste 50%. La un moment dat, că nu vor mai fi bani pentru pensii, salarii. Nici anul ăsta nu s-au mărit. Va fi foarte greu să le plăteşti pe cele din acest moment la valoarea actuală dacă nu reuşeşti să găseşti o soluţie de repornire a economiei”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Citeşte şi: Cristian Ghinea se laudă cu absorbţia fondurilor europene a României deşi PNRR e încă neaprobat. „Am început în forţă şi ritmul a crescut de peste trei ori”

Fostul premier a avertizat că „mai devreme sau mai târziu, sacul acesta al împrumuturilor va avea un fund”.

„Nu cred că le putem cere copiilor noştri să rămână în România să plătească datoria noastră. Aş vrea să rămână şi să trăiască bine. Ar trebui ca banii pe care-i împrumutăm să-i folosim pentru ei (pentru copii), pentru investițiile în educaţie. Sunt bani pentru viitor. Investiţii în sănătate, sunt bani pentru viitor”, a mai precizat Victor Ponta.

De asemenea, liderul Pro România a criticat faptul că guvernanţii îşi pun toate speranţele în banii din PNRR, cât timp România nu a accesat banii europeni din exerciţiul financiar 2014-2020. „N-am luat nici jumătate din ei”, a spus Ponta.

Fostul şef al Executivului a amintit că în perioada în care a guvernat a luat măsuri de combatere a crizei şi „ţara s-a mişcat”.

„Acum economia e îngheţată. Politica e prinsă în capcana alegerilor interne din PNL. Partea de guvernare în 2021 e un an pierdut. Să dea Dumnezeu în 2022 să avem guvernare”, a mai precizat Victor Ponta.

Victor Ponta, despre rezultatul alegerilor din PNL: „O să fie domnul Cîţu preşedinte”

„Să rugăm Guvernul, miniştrii, domnul Cîţu, să aloce mai puţin timp pentru alegeri. Personal, cred că partea asta cu alegerile în PNL e decisă. O să fie domnul Cîţu preşedinte.

Să aloce cât mai mult timp pentru guvernarea ţării. Mai multă guvernare şi mai puţină bătălie în partide ne-ar ajuta”, a menţionat liderul Pro România.

De asemenea, Victor Ponta i-a amintit lui Florin Cîţu că ar putea câştiga alegerile dacă ar face diguri, având în vedere inundaţiile puternice din judeţul Alba.

„Cred că domnul Cîţu ar câştiga mai multe voturi la congresul PNL dacă ar face un baraj, un dig în zona Alba, un judeţ super liberal unde toată lumea e cu PNL, decât dacă merge la o şedinţă de partid unde se împunge cu domnul Orban”, a conchis Victor Ponta.

Citeşte şi: Deputatul USR Emanuel Ungureanu vine cu o reacţie furibundă: De ce nu-l ia DNA pe Cîțu? Iohannis e complice

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!