EXCLUSIV | Victor Ponta anunţă cine va câştiga alegerile în PNL. „E decisă. Să aloce cât mai mult timp pentru guvernarea ţării”

Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, în direct la România Tv, că Florin Cîţu va câştiga alegerile interne în PNL, motiv pentru care l-a sfătuit "să aloce cât mai mult timp pentru guvernarea ţării", deoarece "acum economia e îngheţată, iar politica e prinsă în capcana alegerilor interne din PNL".

21 iul. 2021, 19:42
EXCLUSIV | Victor Ponta anunţă cine va câştiga alegerile în PNL. „E decisă. Să aloce cât mai mult timp pentru guvernarea ţării”

Victor Ponta a criticat în termeni duri faptul că Guvernul Cîţu recurge la împrumuturi deoareace „nu rămâne nimic în ţară”, iar „mai devreme sau mai târziu, sacul acesta al împrumuturilor va avea un fund”.

Victor Ponta, avertisment despre datoria României şi împrumuturile Guvernului: „Nu vor mai fi bani pentru pensii, salarii”

„Marea problemă a României este că banii pe care Guvernul îi împrumută zi de zi nu sunt bani care rămân în ţară. Alte ţări au împrumutat bani şi şi-au făcut drumuri, aeroporturi, spitale, şcoli. Cine se uită pe cifrele oficiale date de BNR şi de Eurostat arată că România împrumută foarte mulţi bani cu dobânzi mare. Ştiţi ce face cu ei? Îi dă pe produse importate din alte ţări. Cu banii ăia împrumutaţi susţinem producătorul din alte ţări din China, Turcia, Ungaria sau Polonia.

Cea mai proastă soluţie e să te împrumuţi cu bani şi să nu rămâi cu ceva după banii ăia. Nu rămâne nimic în ţară.

Va fi peste 50%. La un moment dat, că nu vor mai fi bani pentru pensii, salarii. Nici anul ăsta nu s-au mărit. Va fi foarte greu să le plăteşti pe cele din acest moment la valoarea actuală dacă nu reuşeşti să găseşti o soluţie de repornire a economiei”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Citeşte şi: Cristian Ghinea se laudă cu absorbţia fondurilor europene a României deşi PNRR e încă neaprobat. „Am început în forţă şi ritmul a crescut de peste trei ori”

Fostul premier a avertizat că „mai devreme sau mai târziu, sacul acesta al împrumuturilor va avea un fund”.

„Nu cred că le putem cere copiilor noştri să rămână în România să plătească datoria noastră. Aş vrea să rămână şi să trăiască bine. Ar trebui ca banii pe care-i împrumutăm să-i folosim pentru ei (pentru copii), pentru investițiile în educaţie. Sunt bani pentru viitor. Investiţii în sănătate, sunt bani pentru viitor”, a mai precizat Victor Ponta.

De asemenea, liderul Pro România a criticat faptul că guvernanţii îşi pun toate speranţele în banii din PNRR, cât timp România nu a accesat banii europeni din exerciţiul financiar 2014-2020. „N-am luat nici jumătate din ei”, a spus Ponta.

Fostul şef al Executivului a amintit că în perioada în care a guvernat a luat măsuri de combatere a crizei şi „ţara s-a mişcat”.

„Acum economia e îngheţată. Politica e prinsă în capcana alegerilor interne din PNL. Partea de guvernare în 2021 e un an pierdut. Să dea Dumnezeu în 2022 să avem guvernare”, a mai precizat Victor Ponta.

Victor Ponta, despre rezultatul alegerilor din PNL: „O să fie domnul Cîţu preşedinte”

„Să rugăm Guvernul, miniştrii, domnul Cîţu, să aloce mai puţin timp pentru alegeri. Personal, cred că partea asta cu alegerile în PNL e decisă. O să fie domnul Cîţu preşedinte.

Să aloce cât mai mult timp pentru guvernarea ţării. Mai multă guvernare şi mai puţină bătălie în partide ne-ar ajuta”, a menţionat liderul Pro România.

De asemenea, Victor Ponta i-a amintit lui Florin Cîţu că ar putea câştiga alegerile dacă ar face diguri, având în vedere inundaţiile puternice din judeţul Alba.

„Cred că domnul Cîţu ar câştiga mai multe voturi la congresul PNL dacă ar face un baraj, un dig în zona Alba, un judeţ super liberal unde toată lumea e cu PNL, decât dacă merge la o şedinţă de partid unde se împunge cu domnul Orban”, a conchis Victor Ponta.

Citeşte şi: Deputatul USR Emanuel Ungureanu vine cu o reacţie furibundă: De ce nu-l ia DNA pe Cîțu? Iohannis e complice


loading...