Cristian Ghinea se laudă cu absorbţia fondurilor europene a României deşi PNRR e încă neaprobat. „Am început în forţă şi ritmul a crescut de peste trei ori”

Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene, a anunţat că, în primele şase luni din 2021, România a atras de trei ori mai mulţi bani europeni decât în aceeaşi perioadă din anii precedenţi.

21 iul. 2021, 18:56
Cristian Ghinea se laudă cu absorbţia fondurilor europene a României deşi PNRR e încă neaprobat. „Am început în forţă şi ritmul a crescut de peste trei ori”

Cristian Ghinea se laudă cu absorbţia fondurilor europene a României, precizând că mii de proiecte cu finanţare europeană sunt gata sau în derulare.

„Peste 11.000 de proiecte cu fonduri europene pe cadrul financiar 2014-2020 sunt finalizate sau încă în derulare. Sunt investiţii de miliarde de euro în oameni şi comunităţi. Primul obiectiv din programul de Guvernare, pentru mandatul meu ca ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene este creşterea ritmului anual de absorbţie a fondurilor. Facem ceea ce am spus: am început în forţă şi iată că ritmul a crescut de peste 3 ori în perioada ianuarie-iunie 2021 faţă de aceeaşi perioadă din anii anteriori: peste 1 miliard de euro plătite beneficiarilor şi trimise la Comisia Europeană. 850 milioane deja au fost rambursaţi şi au intrat în ţară. Şi doar pentru programele coordonate de ministerul pe care îl conduc. Este o sumă mare în sine şi mare comparativ cu anii trecuţi, cu fiecare dintre anii trecuţi … dar chiar şi cu toţi la un loc”, a scris, miercuri, Cristian Ghinea, pe Facebook.

Citeşte şi: Scandalul DOCUMENTULUI legat de folosirea resurselor în campania PNL se amplifică. Florin Cîţu: „Nu mi-a fost prezentat, nu comentez fiţuici”

Cristian Ghinea se laudă cu absorbţia fondurilor europene a României. „Ne-am asigurat ca toate sumele alocate să fie „prinse” pe proiecte”

Ministrul afirmă că ”stăm foarte bine şi la execuţia bugetară”.

”Am utilizat 70% din sumele alocate ministerului pentru acest an; aşadar vom solicita o suplimentare de buget pentru a putea avansa cu plăţile. Nu în ultimul rând, un alt lucru foarte important: niciun Program Operaţional nu riscă să piardă bani în acest an. Ne-am asigurat ca toate sumele alocate să fie „prinse” pe proiecte; acum totul depinde de buna derulare şi închiderea lor cu success”, a mai scris ministrul.

Numărul statelor membre ale UE care au primit undă verde de la Comisie pentru Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a ajuns la 16. Printre țările care se pot apuca de treabă cu banii europeni puşi la bătaie pentru revenirea postpandemie se numără Croaţia, Cipru, Lituania şi Grecia, alături de economiile majore cum sunt Germania, Italia, Franţa şi Spania. PNRR-ul României este încă în analiză la Comisia Europeană, conform Mediafax.

Citeşte şi: PNRR-ul României încă este analizat, în timp ce 16 îl au aprobat şi se pot apuca deja de treabă


loading...